Mino koncertinio turo metu aplankys ir Joniškį

Asmeninio albumo nuotr.
Šiemet dainų autorius ir atlikėjas Mino (Mindaugas Mickevičius) švenčia kūrybinės veiklos 20-metį. Kaip pasakoja dainininkas, jam sunku patikėti, jog nuo projekto „Kelias į žvaigždes“ praėjo jau 18 metų, o savo veiklą jis skaičiuoja dar pora metų iki to.

Mino savo karjerą pradėjo kaip renginių ir karaokės vedėjas, o tapęs muzikinio projekto finalininku taip įsitraukė į koncertinę veiklą, kad 10 metų neturėjo nė vieno laisvo savaitgalio. Per du dešimtmečius atlikėjas parašė daugiau nei 100 dainų, daugiau nei pusę jų įrašė, o kitos liko gulėti garso įrašų studijos stalčiuose.

Sceninis vardas Mino (trys pirmosios vardo Mindaugas raidės ir galūnė „o“) buvo pasirinktas iš meilės Italijai ir italų kalbai. Atlikėjas pasakoja, kad per savo karjerą jis aplankė visus didžiuosius Lietuvos miestus, susipažino su daugybe mažesnių miestų ir miestelių, dainavo didžiausiose šalies arenose ir dešimtyje užsienio lietuvių bendruomenių.

Įsimintiniausi koncertai atlikėjui – „Kelias į žvaigždes“ finalai, Toto Cutugno ir Velerij Meladze koncertų apšildymai. Jo dainos „Mergaitė, kuri kvepia braškėmis“, „Mamma Italia“ ar „Jei tu mane myli“ atpažįstamos įvairių kartų gerbėjams.

Kaip pasakoja Mino, ateinantys keleri metai bus paskutiniai jo aktyvaus koncertavimo metai, o kuomet atšvęs 50 metų jubiliejų, užleis sceną jaunimui. Atlikėjas planuoja mažiau dainuoti, daugiau mėgautis poilsiu ir kitų atlikėjų koncertais. Tačiau iki to dar nori sukurti keletą populiarių dainų, trankiai paminėti savo veiklos 20-metį atrinktuose Lietuvos miestuose.

Į savo turą Mino įtraukė ir Joniškį, kur jau vasario 29 dieną 18 val. Joniškio kultūros centre surengs geriausių savo dainų muzikos šventę. Programa pavadinta „Mino ir Atominės blondinės“.

„Tikiuosi, kad Šiaulių krašto žmonės dainuos kartu su manimi kaip senais gerais laikais“, – sako Mino.
 

Mino ir Atominės blondinės.