Minint gimimo ir mirties sukaktis, aptartos Vydūno knygos

Ievos SLONKSNYTĖS nuotr.
Minint Mažosios Lietuvos kultūros veikėjo, mąstytojo ir rašytojo Vydūno 155-ąsias gimimo ir 70-ąsias mirties metines, pristatytos Vydūno knygos „Apie tikėjimą“, „Apie gyvenimą ir sveikatą“ ir „Kaip tapti saulėtu žmogumi“.

Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos Didžiojoje skaitykloje vyko Vydūno knygų „Apie tikėjimą“, „Apie gyvenimą ir sveikatą“ ir „Kaip tapti saulėtu žmogumi“ pristatymas.

Renginyje pranešimus skaitė profesorė dr. Džiuljeta Maskuliūnienė, Vydūno knygų sudarytoja Rima Palijanskaitė, Šiaulių gamtos ir kultūros paveldo apsaugos klubo „Aukuras“ narys Darius Ramančionis, kankliavo Edita Ramančionienė.

Knygoje „Apie tikėjimą“ Vydūnas atskleidžia žmogaus būties gelmių, religinių mokymų, gyvojo tikėjimo (mistikos) esmę ir stebinančią mąstytojo išmintį, gebėjimą kalbėti gyvai ir suprantamai apie žmogaus ir aukščiausiosios būties (Dievo) ryšį.

Knygoje „Apie gyvenimą ir sveikatą“ publikuojami Vydūno tekstai apie žmogaus prigimtį, gyvenimą ir sveikatą; meilę, lyčių kultūrą ir šeimą; savimonę, darną ir kitus žmogaus sveikatai svarbius gyvenimo aspektus.

Knygoje „Kaip tapti saulėtu žmogumi“ spausdinami Vydūno tekstai, kuriuose gvildenamos jauniems žmonėms, taip pat jų ugdytojams ir visuomenei aktualios temos: gyvenimo ir savęs (savo esmės) pažinimas, savojo pašaukimo atradimas ir sėkmingas veikimas, saviugda ir tobulėjimas, asmenybės darna, sveikata ir kita.

Šiemet minimos žymaus Mažosios Lietuvos kultūros veikėjo, mąstytojo ir rašytojo Vydūno 155-osios gimimo ir 70-osios mirties metinės.