Meno mėgėjų festivalis „Auksinis ruduo“ suskambo Ginkūnuose

Zigmo RIPINSKIO nuotr.
Meno mėgėjai suvažiavo į dainų ir šokių festivalį „Auksinis ruduo“ Ginkūnuose.

Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Ginkūnų filialas savaitgalį meno mėgėjus sukvietė į dainų ir šokių festivalį „Auksinis ruduo“. Ginkūnuose veikia ilgametes tradicijas išlaikę kolektyvai – tautinių šokių senjorų kolektyvas „Dobilas“, moterų vokalinis ansamblis „Rasa“, choras „Šaltinis“, kiti meno kolektyvai.

Festivalis „Auksinis ruduo“ prasidėjo instrumentiniam Zitos Bružienės ir Jūratės Norvilienės duetui atliekant Fred Dunn „Romantiškąjį tango“ ir Margaret Kelsey „Rumbatą“.

Nuo 2002 metų organizuojamos vokalinės muzikos ir šokių šventės „Auksinis ruduo“ ir „Rudens suktinis“, į kurias suvažiuoja įvairūs meno mėgėjų kolektyvai ne tik iš Šiaulių rajono, bet ir Lietuvos bei užsienio, šįmet sujungtos į festivalį „Auksinis ruduo“.

Scenoje pasirodė Ginkūnų kultūros centro moterų choras „Šaltinis“, bei moterų vokalinis ansamblis „Rasa“, Linkuvos kultūros centro vyrų vokalinis ansamblis „Šiaurys“, Panevėžio bendruomenių rūmų liaudiškų šokių grupė „GIJA“, Plungės rajono Žlibinų kultūros centro liaudiškų šokių grupė „Sausdravėlis“, Kelmės kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis.

Ypač šventės žiūrovai šiltai sutiko Ginkūnų kultūros centro liaudiškų šokių grupę „Dobilas“, vadovaujamą Astos Rimkuvienės. Nauja ansamblio vadovė Asta pakeitė ilgametę šokių vadovę, Lietuvos Dainų švenčių vyr. choreografę Vandą Verkulienę, kurios vadovaujamas „Dobilas“ pelnė šlovę ir daugelio konkursų bei festivalių laureatų vardus.

Šventės pabaigoje kolektyvų vadovams įteikti suvenyrai ir tautodailininkės keramikės iš Ginkūnų Gitanos Morkienės kūriniai – švilpynės.