Meno kolektyvų nominacija „Aukso paukštė“ vėl atskrido į Šiaulių rajoną

ŠRSKC nuotr.
Meno kolektyvų „Aukso paukštės“ apdovanuojimuose geriausiu vokaliniu ansambliu ir vadovu tapo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Melodija“ ir vadovė Daina Kavaliauskienė.

Metų laukiamiausi meno kolektyvų apdovanojimai „Aukso paukštė“ šiemet vėl nusišypsojo Šiaulių rajono kolektyvui. Geriausiu vokaliniu ansambliu ir vadovu tapo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Melodija“ ir vadovė Daina Kavaliauskienė.

„Šiaulių rajonas turi daug ryškių ir pripažinimo nusipelniusių kolektyvų. Džiaugiamės, kad kolektyvų pasiekimai tampa įvertinti ir nacionaliniu mastu“, – sako Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro direktorė Gertrūda Gulbinaitė.

Iš viso Šiaulių rajono kultūros centro kolektyvai džiaugiasi ir didžiuojasi net devyniomis „Aukso paukštėmis“, kurias yra gavę kolektyvai: Vaikų ir jaunimo teatras „Ikaras“, Birutės Prokopavičienės ir Kosto Urbonaičio mišrus vokalinis duetas, Meškuičių filialo moterų tercetas, liaudiškos muzikos kapela „Salduva“, Gruzdžių šeimos lėlių teatras „Abra kadabra“, tradicinė styginių instrumentų grupė, pagyvenusių liaudiškų šokių grupė „Diemedis“, jaunimo mišrus choras „Melomanai“. Moterų vokaliniam ansambliui „Melodija“ šis apdovanojimas bus jau antrasis.

„Iš viso tai – jau trečioji „Aukso paukštė“, kurią gauna mano vadovaujami kolektyvai, tačiau aš apie jokius apdovanojimus net negalvoju. Myliu savo darbą ir džiaugiuosi, galėdama jį dirbti“, – sako vokalinio ansamblio „Melodija“ vadovė Daina Kavaliauskienė.

Šiais metais Lietuvos nacionalinis kultūros centras įteiks net 13 „Aukso paukščių“, kurias gavusius kolektyvus bus galima išvysti didžiausiame metų kultūros renginyje – birželio 29 – liepos 6 dienomis Vilniuje ir Kaune vyksiančioje Lietuvos dainų šventėje „Kur giria žaliuoja“.