Meistrai septintą kartą kuria skulptūras

Meistrai septintą kartą kuria skulptūras

Meistrai septintą kartą kuria skulptūras

Medžio meistrai septintą kartą kuria skulptūras Joniškio rajonui. Plenere „Gamta – gėrio versmė 2014“ dalyvauja šeši Lietuvos skulptoriai.

Loreta RIPSKYTĖ

loretar@skrastas.lt

Kaip pas gimines

Visus septynerius metus į Joniškio žemės ūkio mokyklas, padedant Istorijos ir kultūros muziejui, organizuojamą plenerą atvykstantis jo kuratorius pasvalietis Kęstutis Krasauskas sakė, kad jis ir kolegos į Joniškį suvažiuoja kaip pas gimines, taip įprastas tapo šis kraštas.

Pasvališkis palinkęs prie medžio raižė raides „Joniškio parkas“. Iš vienos pusės ateinant bus matyti šis užrašas, iš kitos pusės – žiemgališki ženklai. Kitą skulptūrą su užrašu parkui kuria šiaulietis Jonas Vaicekauskas.

Adolfas Teresius iš Garliavos (Kauno rajonas) skobia šunį vaikų žaidimų aikštelei Joniškio parke. Trumpakojis taksas mažuosius džiugins šypsena. Pasak meistro, tokį vaizdą sukurti paskatino per televiziją matoma šunų maisto reklama, kurioje keturkojų snukučius papuošia šypsenos.

Dar vieną skulptūrą vaikams išdroš ir Saulius Lampickas iš Alytaus.

Duoklė mokyklai

Daliaus Dirsės iš Panevėžio skulptūra „Medeinė“ džiugins Žeimių parko lankytojus.

O žagarietis Dalius Udrakis, nors yra kilęs iš Joniškio krašto, iki šiol nė vienos skulptūros nebuvo išskobęs Joniškio žemės ūkio mokyklai, kuri ir yra pagrindinis plenero organizatorius.

Šiemet jis atiduos šią duoklę, sukurdamas Adomo ir Ievos suolelį.

Meistras sakė, kad suolelis turėtų priminti jaunimui, jog nereikia skubėti daryti pirmą nuodėmę. Tuo tarpu, kiti plenero dalyviai juokavo, kad suolas taps puikia pasimatymų paskyrimo vieta.

Autorės nuotr.

MEISTRAI: Joniškyje medžio meistrų plenere dirba (iš kairės) Jonas Vaicekauskas, Adolfas Treresius, Dalius Udrakis, Dalius Dirsė, (šeštas uiš kairės) Saulius Lampickas ir Kęstutis Krasauskas. Tarp jų – plenero atidaryme apsilankiusi Savivaldybės Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyriausioji specialistė Regina Leknickienė.

ŠYPSENA: Adolfas Teresius skobia skulptūrą, kuri primena reklamą su besišypsančiais šunimis.

DERINYS: Pasvalietis Kęstutis Krasauskas vienoje rąsto pusėje išrėžė raides „Joniškio parkas“, o kitoje – žiemgališkus ženklus.