Mėgėjų teatro šventėje pagerbtos Šiaulių rajono teatro asmenybės

Organizatorių nuo­tr.
Šventėje „Tegyvuoja teatras“ nominacijos „Ryškiausias leidinys apie mėgėjų teatrą“ diplomas įteiktas Petrui Valskiui už leidinį „Kazimiera Kymantaitė – tai mes, mūsų tautos kultūros likimas“.
Kretingos rajono kultūros centre vyko 17-oji mėgėjų teatrų šventė „Tegyvuoja teatras“, skirta Tarptautinei teatro dienai.

Šventės metu buvo įteikti ir Kazimieros Kymantaitės vardo apdovanojimai. Juos už nacionalinės dramaturgijos puoselėjimą 2007 metais įsteigė visuomeninė organizacija „Kultūros eksperimentai“.

Nuo 2017 metų šiuos apdovanojimus teikia Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centras.

Kazimieros Kymantaitės vardo prizas šiemet įteiktas Vilniaus kultūros centro teatro studijai „Elementorius“ ir jos vadovams Eglei Storpirštienei ir Gediminui Storpirščiui, diplomai – Anykščių kultūros centro Troškūnų vaikų ir jaunimo teatro studijos „Mes“ vadovei Jolantai Pupkienei, Kretingos rajono kultūros centro vaikų ir jaunimo teatro „Atžalynas“ vadovei Auksei Antukienei.

Apdovanojimus įteikė Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro režisierius Zenonas Gestautas, Vaikų ir jaunimo teatro „Ikaras“ vadovė Laura Gedvilaitė bei suaugusiųjų teatro „Mozaika“ vadovas Petras Valskys.

Šventėje „Tegyvuoja teatras“ nominacijos „Ryškiausias leidinys apie mėgėjų teatrą“ diplomais apdovanoti Šiaulių rajono atstovai. Petrui Valskiui diplomas įteiktas už leidinį „Kazimiera Kymantaitė – tai mes, mūsų tautos kultūros likimas“ (sudarytojai Leontina Valskienė, Petras Valskys), Zenonui Gestautui – už leidinį „XXI teatrų festivalis-konkursas „Kartu“ Kurtuvėnuose“ (leidinio fotografai Justina Rutkauskienė, Algirdas Kontrimas).

Šventėje buvo apdovanoti ir Lietuvos lėlių teatrų šventės-konkurso „Molinuko teatras“ laureatai, tarp jų ir Gruzdžių šeimos lėlių teatro „Abra Kadabra“ režisierė Jurgita Jasiškytė.

Šventės vėliavą kretingiškiai perdavė Šakių rajono atstovams, kur 2023 metais vyks jau 18-oji „Tegyvuoja teatras“ šventė.