Medžio drožinių paroda Baisogaloje

Baisogalos kultūros centro nuotr.
Parodos autorius Egidijus Impolis parodos lankytojams pagrojo skrabalais.
Radviliškio rajono Baisogalos kultūros centre atidaryta Egidijaus Impolio medžio drožybos darbų paroda.

Parodos autorius rozalimietis technologijų mokytojas, medžio drožėjas, muzikos instrumentų meistras, muzikantas, dainininkas, muzikos kūrinių autorius, savamokslis tautodailininkas pasakojo, jog su medžio drožimu susipažino vaikystėje. Pirmieji jo drožiniai buvo žaidimams naudojami mediniai šautuvėliai, kardai ar indėnų lankai.

Pomėgis drožti medinius daiktus bėgant metams vis augo ir savo pirmąjį koplytstulpį Egidijus išdrožė būdamas trisdešimties, o šiandien suskaičiuoja jau bene šimtą įvairių medžio skulptūrų, kryžių, koplytstulpių. Menininkas dalyvauja įvairiuose medžio drožėjų pleneruose, darbuojasi prie didžiausių skulptūrų ar koplytstulpių.

E. Impolis garsėja ir muzikiniais gebėjimais – groja pačiais įvairiausiais instrumentais: bosine gitara, kontrabosu, akordeonu, kanklėmis, lumzdeliu, sintezatoriumi, tačiau ypač pamėgęs skrabalus. Gražų pasirodymą skrabalais kartu su kolega Rolandu Sereika, pritariant smuikui, E. Impolis atliko ir parodos atidarymo renginyje.

Greta dailių medžio drožinių, skulptūrų puikiai pasirodė Baisogalos kultūros centro šokėjų grupė „Trip trap“, atlikusi choreografinę kompoziciją „Sauliala, motula“.

Prisistatęs parodos žiūrovams, grojant liaudiškai muzikai (smuikas – Rolandas Sereika, armonika – Raimondas Leikus), parodos autorius bendravo ir pasakojo kiekvieno sukurto darbo atsiradimo istorijas. Egidijui Impoliui buvo įteiktas Baisogalos kultūros centro padėkos raštas už bendradarbiavimą ir pasidalijimą savo kūryba.