Maiklą Džeksoną sužavėjęs baletas \"Todes\" atvyksta į Lietuvą

Maiklą Džeksoną sužavėjęs baletas \"Todes\" atvyksta į Lietuvą

Maiklą Džeksoną sužavėjęs baletas "Todes" atvyksta į Lietuvą


Atgaiva sielai ir šventė akims – šie žodžiai skamba po kiekvieno Alos Duchovos baleto "Todes" pasirodymo bet kuriame pasaulio kampelyje.
Neįtikėtina žmogaus kūno plastika, unikali choreografija ir gyvenimo geismas, kuriuo pulsuoja visi šio baleto trupės pasirodymai, taip paveikia žiūrovus, jog pasibaigus koncertui, publika šokėjus užlieja galinga ovacijų banga ir gėlėmis.
Gegužės 10 dieną ši trupė savo talentą dovanos šiauliečiams. Šiaulių arenoje Alos Duchovos baletas "Todes" pasirodys su nauja programa "Attention".
Jau daugiau nei 20 metų baletas "Todes" džiugina žiūrovus savo pasirodymais. Pirmoji baletą "Todes" pastebėjo dainininkė Sofija Rotaru, kuri pasikvietė juos koncertuoti kartu. Šiandien kolektyvas yra laukiamas visuose didžiausiuose Rusijos muzikiniuose renginiuose ir televizijų projektuose. Jų muzikiniai numeriai bet kuriam renginiui suteikia prestižo vardą.
Savo unikalumu ir profesionalumu A. Duchovos baletas "Todes" užkariavo šiuolaikinės kultūros epicentrus: Rusiją, JAV, Prancūziją, Italiją, Didžiąją Britaniją, Monte-Karlą, Pietų Korėją, Izraelį ir kitas šalis.
Įkurtas 1986 metais, per savo gyvavimo laiką kolektyvas apkeliavo ir visą Europą. 1999 metais "Todes" kartu su Filipu Kirkorovu dalyvavo Maiklo Džeksono labdaros renginiuose, kurie vyko Miunchene ir Seule. Šiuose pasirodymuose dalyvavo Maiklas Džeksonas, Riki Martinas, Maraja Keri ir daug kitų žymių pasaulio dainininkų. Sakoma, kad pats pop dievaitis M.Džeksonas, kurio meilė muzikai buvo lygiagreti meilei šokiui, įvertino "Todes" talentą pagiriamaisiais žodžiais.
Kur slypi šio baleto magija? Pasakiškas spalvų ir garsų reginys, galinga energetika, neįtikėtina dinamika ir gyvybiškumas, ryški šiuolaikinė choreografija kartu su techniniais triukais – visa tai ir yra "Todes".
Profesionalus požiūris į darbą, choreografijos mokymąsis kartu su aktoryste, preciziškai apgalvotas kiekvienas numeris, sudėtingi kostiumai, naujų technologijų panaudojimas programose ir alinantis kasdieninis darbas yra kolektyvo vizitinė kortelė.
Baletas sudarytas iš kelių vienodai profesionalių šokėjų grupių. Talentus "Todes" augina patys. Šokti šio baleto studijose vaikai pradeda nuo 4 metų. Tik geriausieji yra pakviečiami atstovauti legendinį kolektyvą pasaulinėse gastrolėse ir svarbiuose renginiuose.
Ala Duchova – įkūrėja ir nepakeičiama baleto "Todes" vadovė. Ji yra meninės dalies vadovė ir visų trupės pastatymų bei choreografijų baletmeisterė.
Anot baleto sielos ir idėjų generatorės Alos, iš pradžių pavadinimas "Todes" trupei buvo parinktas tik dėl gražaus skambesio. Vėliau iš Rusijos dailiojo čiuožimo legendos Irinos Rodninos ji išgirdo, jog vokiečių kalboje žodis "todes" reiškia mirtiną spiralę – techniškai labai sudėtingą veiksmą ant ledo...
Ala Duchova, stipri asmenybė ir talentinga vadybininkė, sukūrė ištisą "Todes" imperiją.
"Likimo išbandymai mus suartino. Mes išėjome iš filharmonijos - tapome bedarbiai... Neturėjome pinigų, pirkdavome visiems vieną kepalą duonos, tepdavome plonyčius sumuštinius, viską skrupulingai skaičiuodavome. Tada aš supratau, kokios atsakomybės ėmiausi, bet buvau užtikrinta, kad rasiu sprendimą. Aš ir mano kolektyvas turėjome didžiulį norą dirbti. Ir norą visiems įrodyti, kad mes - geriausi. Dirbdavome po 25 valandas į parą ir 366 dienas per metus. Ir štai – rezultatas", - pirmuosius kolektyvo metus prisimena A. Duchova.
Jos žodžiai nepalieka vietos abejonėms, ar verta pamatyti bent vieną šių talentingų žmonių pasirodymą, kurių noras šokti buvo stipresnis už niūrią, alkaną ir spygliuotą kasdienybę.
Gegužės 10 dieną, Šiaulių arenoje, kritikų ir apžvalgininkų tituluojami scenos šokio dievais "Todes" parodys, kiek daug stebuklų pajėgus atskleisti žmogaus kūnas, jei į tikslą jį veda nenugalimas troškimas – šokti ir tapti geriausiu.