Linkuviečiams rūpi J. Pakalnio sodybos likimas

Linkuviečiams rūpi J. Pakalnio sodybos likimas

Linkuviečiams rūpi J. Pakalnio sodybos likimas

Į redakciją atvykusi grupė linkuviečių išsakė susirūpinimą kompozitoriaus Juozo Pakalnio sodybos, esančios Pakruojo rajone, Veselkiškių kaime, likimu. Žmonės domėjosi, ar rajono valdžia rūpinasi sodybos remontu.

Janina VANSAUSKIENĖ

pakruojis@skrastas.lt

Linkuviečiai tikino, kad dalyvaudami rajono valdžios organizuotame susitikime su gyventojais, girdėjo pažadą, kad sodybos pastatų remontas bus įtrauktas į 2014–2020 metų strateginį veiklos planą.

Merė Asta Jasiūnienė „Šiaulių kraštui“ sakė, kad minėtas planas buvo apsvarstytas su gyventojais, išklausytos jų rožinės svajonės, o vėliau šiuos pasiūlymus pagal prioritetus sudėlios darbo grupės.

A. Jasiūnienė informavo, kad planas dar tebėra rengiamas, jį tvirtins rajono taryba.

„Daržinė ten buvo remontuota, o namas, man seniūnė sakė, gali ir nugriūti, iki dvidešimtųjų jis tikrai neišstovėtų“, – apie J. Pakalnio sodybą sakė merė.

Kultūros, paveldo ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Birutė Vanagienė tikino: „Tas planas su kultūros objektais – dar juodraštyje, pas mane ant stalo. Galiu 100 procentų garantuoti, kad kompozitoriaus J. Pakalnio sodybos remontas yra įtrauktas“.

B.Vanagienės teigimu, tikimasi lėšų projekto finansavimui. Daugumos kultūros objektų renovacijos ir atstatymo projektų finansavimas numatomas iš Europos Sąjungos fondų.

„Europos Sąjungai mūsų kompozitoriaus sodyba gal ir nebus įdomi, todėl finansavimo turėtume tikėtis iš Kultūros ministerijos“, – sakė B. Vanagienė.

Dar juodraštyje tebegulinčių objektų sąrašas yra ilgas. Jame kilnojamos ir nekilnojamos kultūros vertybės.

Pirmuoju sąraše įrašytas Pakruojo sinagogos projektas, antruoju numeriu – Pakruojo gaisrinės stoginė, trečiuoju – Pašvitinio malūnas, ketvirtuoju – Pakruojo spaustuvės pastatas, penktuoju – Šikšnių koplytėlė, šeštuoju numeriu – J. Pakalnio sodybos pastatų remontas. Sąraše – 14 objektų.

Redakcijos archyvo nuotr.

RŪPESTIS: Linkuviečiams kelią rūpestį kompozitoriaus J. Pakalnio namo likimas. Pernai minint jo gimimo sukaktį grupelė lankytojų nusifotografavo prie griūti pradėjusios verandos.