„Lietuvos talentų“ laurai — Martynui Levickiui

„Lietuvos talentų“ laurai —  Martynui Levickiui

„Lietuvos talentų“ laurai — Martynui Levickiui

Buvęs Šiaulių konservatorijos auklėtinis, dabar — Londono karališkosios muzikos akademijos trečiakursis akordeonistas Martynas Levickis tapo „Lietuvos talentų“ konkurso nugalėtoju. Dešimt metų akordeonistą mokiusi Marytė Markevičienė sako, jog Martynas nuo mažens išsiskyrė smalsumu.

Živilė KAVALIAUSKAITĖ

zivile@skrastas.lt

Pradeda tikėti laimėjimu

Antrą kartą televizijos konkurse dalyvavęs M. Levickis sulaukė 7557 žiūrovų balsų. Nugalėtojui atiteko 10 tūkstančių eurų prizas ir teisė atstovauti Lietuvai pasauliniame talentų šou.

Vakar Martynas trumpam buvo grįžęs į Šiaulius. Šią savaitę jo vėl laukia skrydis į Angliją, o po dviejų savaičių akordeonistas trumpam grįš į Lietuvą dalyvauti priėmime pas Prezidentę.

„Po truputėlį pradedu jausti, kad laimėjau, telefonas skamba nuolat: sveikinimai, interviu, — vakar sakė nugalėtojas.

Martynas prisipažino, kad kojos iš jaudulio linko viso konkurso metu: „Manau, matėsi, kad jaudinausi. Nuo pat atrankų garsiai visiems pareiškiau, kad laimėsiu. Tai buvo tik ambicija, noras: juk niekada nežinai, kaip viskas baigsis.“

Dalį piniginio prizo M. Levickis planuoja skirti studijoms. Mintyse yra ir kūrybinis projektas.

Judrus ir smalsus

Dešimt metų Martyną mokiusi Šiaulių Sauliaus Sondeckio vardo konservatorijos mokytoja ekspertė M. Markevičienė sekmadienio vakarą buvo ne mažiau laiminga už auklėtinį.

M. Markevičienė aktyviai balsavo už Martyną, balsuoti ragino namiškius ir pažįstamus. Nors po laimėjimo mokytojai prisiskambinti Martynui nepavyko, sveikinimus ir linkėjimus perdavė per studijoje akordeonistą palaikiusius žmones.

Pirmą kartą su Martynu M. Markevičienė susitiko, kai berniukui buvo aštuoneri. Tuomet Martynas su šeima iš Tauragės persikraustė į Šiaulius ir berniukui reikėjo muzikos mokytojos.

„Labai myliu judrius, smalsius vaikus, o jis toks ir buvo. Su dideliu džiaugsmu grojo dviem pirštais, dainavo ir buvo labai laimingas“, — tokį Martyną prisimena M. Markevičienė.

O ar M. Levickis iš kitų išsiskyrė talentu? „Talentas jau yra tai, kad vaikas nori groti. Jį visada galima pakreipti reikiama linkme. Dažnai vaikams groti atsibosta, o Martynui tokių momentų nebuvo“, — sako iki šiol šiltai su akordeonistu bendraujanti mokytoja. Savo pedagogų nepamiršta ir Martynas, grįžęs į Šiaulius, stengiasi aplankyti.

M. Markevičienė įdėmiai seka Martyno karjerą. Pastarąjį kartą buvo susitikę Pasaulio taurės konkurse Kroatijoje, ten Martynas triumfavo, o kitas M. Markevičienės auklėtinis Tadas Motiečius laimėjo devintąją vietą.

„Ar akordeono muziką pamėgo ir jaunieji klausytojai, paaiškės gegužę, kai prasidės priėmimas į konservatoriją. Jei norinčiųjų bus daug ir jie pasakys: “Norime groti kaip Martynas!“, tikslas pasiektas“, — sako M. Markevičienė.

TALENTAS: Dvidešimtmetis Martynas Levickis klausytojus žavi ne tik profesionaliu grojimu, bet ir charizma. 

MOKYTOJA: Šiaulių S. Sondeckio konservatorijos mokytoja-ekspertė M. Levickį akordeono paslapčių mokė nuo aštuonerių metų: „Martynas nuo vaikystės buvo judrus ir žingeidus“.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.