Lietuvos balsas į Pakruojį sugrįžo eilėmis

Lietuvos balsas į Pakruojį sugrįžo eilėmis

Lietuvos balsas į Pakruojį sugrįžo eilėmis

Pakruojo Juozo Paukštelio biblioteka Nacionalinės bibliotekų savaitės proga surengė susitikimą su žurnalistu ir redaktoriumi, LRT spaudos apžvalgininku Juozu Šalkausku. Lietuvos balsu vadinamas kraštietis skaitė Jono Strielkūno kūrybą.

Poeziją keitė atsakymai į susirinkusiųjų klausimus, linksmos istorijos. Ištikimiausiems bibliotekos lankytojams J. Šalkauskas kalbėjo ir apie savo darbą radijuje, kuriam atiduota beveik 40 metų.

„Jei manęs nebegirdite skaitant laikraščių apžvalgos, greičiausia aš – kelionėje“, – apie pomėgį keliauti ir paveiksluoti pasakojo kraštietis.

Jis pristatė du fotografijų albumus, kuriuose per foto objektyvą pamatytos Rytų šalys, žmonės.

„Fotografuoti žmones, stebėti jų kultūrą ir gyvenimą man yra įdomu“, – sakė J. Šalkauskas.

Svečias prisipažino, kad pakruojiečiams skaityti J. Strielkūno poeziją pasirinko ne atsitiktinai: „Prisipažinsiu, tai – mano mėgstamiausias poetas. Nes daug minties yra tarp eilučių“.

Paklaustas apie kitus pomėgius, seniai pakruojiečių matytas, bet nuolat radijuje girdimas kraštietis parodė į savo kaklaraištį: „Kaip manote, kodėl jis su Pakruojo ženklu?“ Kolekcionuoti kaklaraiščius, kurie jau skaičiuojami šimtais – kita žymaus kraštiečio, gimusio netoli Linkuvos, aistra.

„Šiaulių krašto“ inf.

Janinos VANSAUSKIENĖS nuotr.

SUSITIKIMAS: Į susitikimą su kraštiečiais atvykęs Juozas Šalkauskas skaitė savo mėgstamiausio poeto Jono Strielkūno eiles.