Lietuvoje turą surengs gatvės šokio meistrai iš JAV „Soul Street Dance“

Lietuvoje turą surengs gatvės šokio meistrai iš JAV „Soul Street Dance“

Lie­tu­vo­je tu­rą su­rengs gat­vės šo­kio meist­rai iš JAV „Soul Street Dan­ce“

Ko­vo 21 – 25 die­no­mis Lie­tu­vos di­džiuo­siuo­se mies­tuo­se vie­šės gar­si ame­ri­kie­čių gat­vės šo­kio tru­pė „Soul Street Dan­ce“. Žiū­ro­vų lau­kia spe­cia­liai Bal­ti­jos ša­lims pa­reng­tas tru­pės šou „The Art of Hip – Hop“, gat­vės šo­kio meist­riš­ku­mo se­mi­na­rai ir int­ri­guo­jan­ti staig­me­na šiuo­lai­ki­nio šo­kio ger­bė­jams.

Ap­lan­kę Kau­ną ir Vil­nių, ko­vo 24 d. ame­ri­kie­čiai pa­si­ro­dys Šiau­lių pub­li­kai kon­cer­ti­nė­je sa­lė­je „Sau­lė“.

Ne­mo­ka­mus „Soul Street Dan­ce“ per­for­man­sus ir meist­riš­ku­mo se­mi­na­rus di­džiuo­siuo­se Lie­tu­vos mies­tuo­se do­va­no­ja JAV am­ba­sa­da Lie­tu­vo­je.

Jau 20 me­tų ka­ra­liau­ja sce­no­je

Hjus­to­ne (JAV) 1996 m. su­si­bū­ru­si gat­vės šo­kio tru­pė „Soul Street Dan­ce“ – di­na­miš­ka pro­fe­sio­na­laus šo­kio tru­pė, gar­sė­jan­ti ne­prie­kaiš­tin­ga ju­de­sio tech­ni­ka, ori­gi­na­liais me­ni­niais spren­di­mais, na­tū­ra­lia sce­ni­ne lai­ky­se­na bei šmaikš­tu­mo ne­sto­ko­jan­čiu šo­kiu.

Tru­pės re­per­tua­re su­si­pi­na Hip–Hop kul­tū­ra, poppin’, b-boyin’, break­dan­ce, lockin’, beat­box bei ki­tos gat­vės šo­kio sti­lis­ti­kos. „Soul Street Dan­ce“ kon­cer­tų me­tu skam­ba pa­ti įvai­riau­sia mu­zi­ka: nuo A.Vi­val­džio iki ro­ken­ro­lo. Gy­vas at­li­kė­jų bend­ra­vi­mas bei įtai­gios šo­kio is­to­ri­jos pa­trau­kia ir jau­ną, ir bran­dų žiū­ro­vą.

Ko­lek­ty­vas yra šo­kęs gar­siau­sio­se JAV ir Eu­ro­pos sce­no­se, to­kio­se kaip Ken­ne­dy Cent­re Va­šing­to­ne, Lin­col­no Cent­re Niu­jor­ke bei yra pri­sta­čiu­si pa­si­ro­dy­mus Ar­mė­ni­jo­je, Hai­ty­je ir dau­ge­ly­je ki­tų pa­sau­lio ša­lių.

Daug dė­me­sio ski­ria jau­ni­mui

Tru­pės na­rių biog­ra­fi­jos ne­sto­ko­ja ga­nė­ti­nai skau­džių pa­tir­čių. Dau­gu­ma jų yra au­gę so­cia­liai ri­zi­kin­go­je ap­lin­ko­je. Ta­čiau bū­tent šo­kio pa­gal­ba jie at­ra­do ki­to­kį gy­ve­ni­mą ir su­si­grą­ži­no sa­vi­gar­bą. Tai­gi, tru­pės veik­lo­je la­bai ryš­kus so­cia­li­nis at­spal­vis, at­li­kė­jai daug dė­me­sio ski­ria jau­ni­mui.

„Soul Street Dan­ce“ jau­niems šo­kio ger­bė­jams daž­nai ren­gia meist­riš­ku­mo pa­mo­kas, ku­rios yra pel­niu­sios tru­pei „Ro­ko žvaigž­džių“ ti­tu­lą edu­ka­ci­nio teat­ro pa­sau­ly­je. Leng­vai ir žais­min­gai bend­rau­da­mi su jau­ni­mu, jie su­pa­žin­di­na jau­nuo­sius gat­vės šo­kė­jus su at­sa­kin­gu ir kū­ry­biš­ku po­žiū­riu į sa­ve bei juos su­pan­čią ap­lin­ką.

Vieš­na­gės Lie­tu­vo­je me­tu jie taip pat da­lin­sis pa­tir­ti­mi ne tik su jau­nai­siais gat­vės šo­kio adep­tais, bet ir su tais vai­kais, ku­riems Hip- Hop kul­tū­ra yra neat­ras­ta nau­jo­vė. Meist­riš­ku­mo pa­mo­kas JAV am­ba­sa­da or­ga­ni­zuo­ja kar­tu su šo­kio teat­ru „Low Air“ (Vil­nius), šo­kių cent­ru „In*Beat“, šo­kių mo­kyk­la „Ext­re­me“ (Šiau­liai), šo­kių stu­di­ja „Fun­ky Hou­se“ (Klai­pė­da) ir ki­tais gat­vės šo­kių meist­rais bei ko­lek­ty­vais di­džiuo­siuo­se Lie­tu­vos mies­tuo­se.

„Soul Street Dan­ce“ tru­pės ar­tis­tai – pri­pa­žin­ti šo­kio me­no meist­rai

„Soul Street Dan­ce“ tru­pę su­da­ro pen­ki šo­kio pro­fe­sio­na­lai. Tru­pės va­do­vas bei vie­nas iš įkū­rė­jų, Ja­vier Gar­cia, yra ge­rai pa­žįs­ta­mas au­di­to­ri­jai b-boyin’ triu­kais bei break­dan­ce ju­de­siais. Ja­vier ap­do­va­no­tas šmaikš­taus ko­mi­ko ta­len­tu, at­si­ve­rian­čiu sce­no­je ir už jos ri­bų. Per pa­sta­rą­jį de­šimt­me­tį pra­leis­tą šo­kio pa­sau­ly­je, Ja­vier yra ap­ke­lia­vęs JAV bei dau­ge­lį ki­tų ša­lių. Ja­vier taip pat va­do­vau­ja šo­kė­jams, pa­si­ro­dan­tiems su NBA ko­man­da „The Hous­ton Roc­kets“.

Ant­ro­ji ko­man­dos žvaigž­dė – Rock Wil­liams – vie­nas iš tru­pės įkū­rė­jų, įspū­din­gas, stip­rios ener­gi­jos ar­tis­tas, sce­no­je esan­tis jau dvi­de­šimt ke­tu­ris me­tus. Ste­bint Roc­ką poppin’, lockin’ ir hou­se ju­de­sy­je at­ro­do, kad ant sce­nos vyks­ta fi­zi­kos dės­niams ne­pa­val­dūs da­ly­kai.

Jau­niau­sias ir nau­jau­sias „Soul Street Dan­ce“ tru­pės na­rys – 22 me­tų Ced­ric D. Hicks – pa­si­ro­do su krep­ši­nio ko­man­dų „The Hous­ton Roc­kets“, „Hous­ton Co­mets“ šo­kė­jų tru­pė­mis, bei yra Sout­hern Uni­ver­si­ty šo­kio tru­pės na­rys. Ced daž­nai kvie­čia­mas šok­ti kar­tu su žy­miu Hius­to­no ar­tis­tu Pa­ris Hou­se ir įvai­rio­mis Hip-Hop tru­pė­mis.

Ket­vir­ta­sis tru­pės na­rys – ap­do­va­no­ji­mus šluo­jan­tis šo­kė­jas Roy Ra­mi­rez. Jis yra meist­riš­kai įval­dęs po­wer mo­ves, blo­wups, foot­work, up­rock ir top­rock tech­ni­kas ir yra ži­no­mas kaip itin ta­len­tin­gas b-boy šo­kė­jas. Ra­mi­rez yra lai­mė­jęs ne vie­ną „Red Bull“ gat­vės šo­kių ko­vą Hius­to­ne ir Tek­sa­so vals­ti­jo­je. Roy taip pat yra tru­pės „Uni­ted B-Boys“ na­rys ir pa­si­ro­do kar­tu su „The Hous­ton Roc­kets“ ko­man­da.

Tru­pės di­džė­jus DJ IV (Ichi­ka­ra Val­dez) jau nuo anks­ty­vo am­žiaus sė­mė­si pa­tir­ties, ste­bė­da­mas le­gen­di­nio di­džė­jaus DJ Screw „frees­ty­le“ vi­ra­žus prie pul­to, o Hip-Hop kul­tū­ra ir mu­zi­ka jam vi­sa­da bu­vo pa­grin­di­nis įkvė­pi­mo šal­ti­nis.