Liaudies dailė įdomi ir jaunimui

Liaudies dailė įdomi ir jaunimui

Liau­dies dai­lė įdo­mi ir jau­ni­mui

Šiau­lių dai­lės mo­kyk­lo­je vy­ko Lie­tu­vos moks­lei­vių liau­dies dai­lės kon­kur­so „Si­dab­ro vai­ni­kė­lis“ vie­tos tu­ras. „Si­dab­ro vai­ni­kė­lio“ pa­ro­dų cik­las su­ma­ny­tas tam, kad ta­len­tin­gi vai­kai ir jau­nuo­liai, be­si­do­min­tys liau­dies dai­le, ga­lė­tų vi­suo­me­nei pa­ro­dy­ti sa­vo dar­bus. Čia jau­nie­ji kū­rė­jai ne tik var­žo­si dėl ge­riau­sių­jų var­do, bet ir yra ska­ti­na­mi to­bu­lė­ti.

Šie­met sa­vo su­kur­tus dar­bus pa­tei­kė Šiau­lių kul­tū­ros cent­ro stu­di­jos „Sva­jok­liai“ na­riai Oti­li­ja Venc­lo­vai­tė, Eri­kas Vis­lo­bo­do­vas, Pat­ri­ci­ja Kuo­dy­tė, Kot­ry­na Kuo­dy­tė, Gre­ta Stan­kai­ty­tė, Pau­li­na Jan­kaus­kai­tė (va­do­vė Zi­ta Vi­lu­ty­tė), Didžd­va­rio gim­na­zi­jos mo­ki­nė Gy­tau­tė Ado­mai­ty­tė (mo­ky­to­ja Aud­ro­nė Zi­ba­lie­nė), „Ge­gu­žių“ pro­gim­na­zi­jos mo­ki­nė Aus­tė­ja Grin­kai­tė (mo­ky­to­ja Ing­ri­da Špū­rai­tė-Grin­kie­nė), Zok­nių pro­gim­na­zi­jos mo­ki­niai Emi­li­jus Šap­ni­kas ir Ti­tas In­di­la (mo­ky­to­jas Gin­ta­ras Dauk­ša) bei Jau­nų­jų tech­ni­kų cent­ro dai­lių­jų ama­tų bū­re­lio ug­dy­ti­nis Man­tas Liuc­vai­kis (mo­ky­to­jas Gin­ta­ras Dauk­ša) ir me­ni­nių tech­no­lo­gi­jų bū­re­lio jau­no­ji kū­rė­ja Rus­nė Ka­va­liaus­kai­tė (mo­ky­to­ja Ra­sa Dauk­šie­nė).

Vi­sų dar­bais gro­žė­jo­si me­no­ty­ri­nin­kė Mi­cha­li­na Ado­ma­vi­čie­nė, Lie­tu­vos tau­to­dai­li­nin­kų są­jun­gos Šiau­lių bend­ri­jos va­do­vė Lai­ma Kel­me­lie­nė, Šiau­lių dai­lės mo­kyk­los di­rek­to­rės pa­va­duo­to­ja Eg­lė Bič­kie­nė. Ko­mi­si­jos na­rės jau­nuo­sius kū­rė­jus įver­ti­no ir į kon­kur­so re­gio­ni­nį tu­rą, vyk­sian­tį Tel­šiuo­se, Šiau­lių mies­tui at­sto­vau­ti de­le­ga­vo Gy­tau­tę Ado­mai­ty­tę su aus­tų pa­puo­ša­lų ko­lek­ci­ja, Man­tą Liuc­vai­kį su dro­ži­niais iš me­džio, Rus­nę Ka­va­liaus­kai­tę su siu­vi­mo dar­bu „Pa­va­sa­rio be­lau­kiant“, Aus­tė­ją Grin­kai­tę su pin­ti­nė­mis juos­to­mis, Oti­li­ja Venc­lo­vai­tė su kar­pi­niu iš po­pie­riaus.

Šiau­liuo­se esa­ma ne­ma­žai ta­len­tin­gų vai­kų ir jau­nuo­lių, be­si­do­min­čių liau­dies me­nu ir tra­di­ci­niais dai­liai­siais ama­tais, bei pui­kių mo­ky­to­jų, bū­re­lių va­do­vų, ku­rie pui­kiai su­pa­žin­di­na su tra­di­ci­niais me­nais ir mo­ko tra­di­ci­nių tech­no­lo­gi­jų.

Or­ga­ni­za­to­riai – Šiau­lių kul­tū­ros cent­ras ir Šiau­lių dai­lės mo­kyk­la.

Or­ga­ni­za­to­rių inf.

Emi­lio Ju­cio nuo­tr.