Lėlės papuošė biblioteką

Lėlės papuošė biblioteką

Lėlės papuošė biblioteką

Šiaulių m. savivaldybės Viešosios bibliotekos Lieporių filiale pristatyta autorinių lėlių – literatūrinių personažų paroda. Tai buvo vienas iš „Šiaulių dienų“ renginių.

Gausiai susirinkę bibliotekos lankytojai žavėjosi tautodailininkių iš Šiaulių Astos Liaudanskienės, Irenos Bertašienės, Editos Varnelienės, Dalios Vileikienės bei Sigitos Bilotės iš Klaipėdos, Kristinos Venslauskienės iš Marijampolės, Irenos Pusvaškienės iš Molėtų lėlėmis bei tautodailininko Vyto Jaugėlos iš Plungės sukurta skulptūra.

Šios parodos iniciatorius, vyresnysis bibliotekininkas, Sergejus Peršinas pasidžiaugė besiplečiančia parodos dalyvių geografija ir apgailestavo, kad nepaisant to, jog kolekcija yra unikali ir vienintelė Lietuvoje, ji nesulaukia miesto valdžios dėmesio.

Renginyje apie kelių eksponatų įsigijimo rėmimą pranešė „Rotary" klubo „Harmonija“ prezidentė Nijolė Masiliūnienė ir Lieporių bendruomenės centro pirmininkė Elvyra Užkuraitienė.

Nuotaikingą parodos pristatymą paįvairino “Mikituko“ meninio ugdymo studijos mažųjų dainininkų (vadovė Eglė Žalalienė) atliekamos dainelės.

Paroda bibliotekoje veiks iki rugsėjo 30 dienos.

Bibliotekos inf.

Giedriaus Baranausko nuotr.

EKSPOZICIJA: Bibliotekos lankytojamas – įspūdinga lėlių paroda.