„Lauros studijos“ vaikai įrašė naują dainą

Asmeninė nuotr.
„Lauros studijos“ vaikai įrašė naują bendrą dainą „Ar mylėsi mane?“.
Jau tradicija tampa, kad mokslo metų pabaigai „Lauros studijos“ vaikai įrašo naują bendrą dainą. Šįkart atlikėjos, dainų autorės ir muzikos kūrėjos, muzikinių knygų vaikams rašytojos ir pedagogės Lauros Remeikienės ugdomi dainininkai pradžiugino jautria muzikine istorija „Ar mylėsi mane?“. Žydinčių obelų alėjoje skambant pianinui į dainą mažieji sudėjo jautrius savo klausimus suaugusiesiems.

Vaikų ir eilėraščių įkvėpta daina

L. Remeikienė pasakoja, kad daina gimė perskaičius Daivos Čepauskaitės knygą „Baisiai gražūs eilėraščiai“. Su knygos autore sutarus, ji į tekstą supynė ir knygos, ir savo mažųjų dainorėlių citatas. Autorė pastebi, kad kūrinys jautrus, bet tuo pačiu ir juokingas. Esą vaikai viską mato kitaip, neišsisukinėja, nemeluoja, nenori būti geresni, tad ką galvoja, tą ir sako, o tas nuoširdumas neretai yra pilnas humoro.

„Dainoje išgirsite tikras vaikų mintis ir rūpestėlius. Bet tuo pačiu šis kūrinys yra ir tarsi garantinis raštas jiems, kad vis dėlto meilė yra nesibaigianti, ji nekinta šiame besikeičiančiame pasaulyje. Meilė yra vertybė, ant kurios stovi pasaulis, kuri riša mūsų skirtingas kartas, ji yra kurianti ir visa galinti“, – dalinasi įspūdžiais dainos autorė L. Remeikienė.

Auga muzikos vaikams poreikis

Beveik tris dešimtmečius muzikos pedagoge dirbanti L. Remeikienė pati rašo dainas ir muziką. Ji ir drauge studijoje dirbanti atlikėja, dainavimo mokytoja Agnė Michalenkovaitė džiaugiasi, kad taip studijos repertuaras nuolat pildosi, vaikai tobulėja. Tuo pačiu muzikos pedagogės pastebi, kad muzikos vaikams poreikis tik auga.

„Dabar pedagogai labai kūrybiški, siekdami suburti darželių ir mokyklų bendruomenes, jie organizuoja ne tik išleistuves, bet ir įvairias kitas šventes su vaikų pasirodymais. Tam reikia vis daugiau muzikos, įvairios tematikos dainų, tad vis dažniau sulaukiu prašymų pasidalinti naujausiais savo kūriniais. Esu net sulaukusi kvietimo į renginį, kuriame skambėjo dainos tik iš mano parašytų knygelių“, – pasakoja dainos „Ar mylėsi mane?“ autorė L. Remeikienė.

Muzika augina išskirtines asmenybes

Muzikos pedagogė pasakoja, kad nuo mažiausių iki didžiausių dainorėlių – visi koncertuoja miestų šventėse, įvairiuose ugdymo įstaigų renginiuose, televizijoje. Vadovės teigimu, studijos vaikai yra įžiebę kone pusės Lietuvos miestų kalėdines eglutes, ir net kitų metų kalendorius pildosi.

„Švenčių daug, visiems reikia muzikos, kad renginio programa būtų turininga, tad džiaugiuosi matydama, jog muzika vis svarbesnė mūsų kasdienybėje. O kalbant apie vaikus, muzika padeda susiformuoti įvairiapusėms asmenybėms – užauga ne tik muzikoje, bet ir kitose srityse save atrandantys, puikiai įsiliejantys, matomi, ryškūs, džiaugsmingi ir laimingi žmonės“, – pasakoja L. Remeikienė.

Daina „Ar mylėsi mane?“ papildė nemenką „Lauros studijos“ vaizdo klipų sąrašą. Iki šiol daugiausia klausytojų simpatijų yra pelnęs jau dešimtmetį iš mėgstamiausių vaikų dainų sąrašo nedingstantis kūrinys „Tuk tuk, širdele“.