„Laumės juostoje“ – ir Šiaulių vaikų kolektyvai

Lauros DUDNIKIENĖS nuotr.
Šiaulių menų mokyklos muzikos studija ,,En-den-du“ viename ryškiausių vaikų muzikos festivalių „Laumės juosta“ alyvavo ne pirmą kartą.
Paskutiniąją liepos mėnesio dieną Palangoje, netoli pėsčiųjų tilto esančioje Jūratės ir Kastyčio aikštėje pastatytoje scenoje, kurorto lankytojus linksmino vaikų kolektyvai – jau 27-tą kartą vyko vaikų popgrupių ir solistų festivalis „Laumės juosta“. Į festivalį susirinko gausus būrys dalyvių iš visos Lietuvos. Šiaulius atstovavo du kolektyvai.

Kaip tikri festivalio „Laumės juosta“ veteranai buvo pristatyti Šiaulių menų mokyklos muzikos studijos „En-den-du“ dainininkai (vadovės Stanislava Rusevičienė ir Laura Dudnikienė). Šis kolektyvas festivaliui parengė modernizuotą lietuvių liaudies dainą „Turėjo bobutė žilą oželį“, kurią vaikai scenoje atliko kartu su savo mamomis. Nors šiauliečių pasirodymą kiek sutrikdė lietus, juo džiaugėsi ir vaikai, ir mamos, kurios po festivalio juokavo, kad „užsikrėtė“ noru dainuoti. Kolektyvo vadovės dabar jau planuoja į renginius važiuoti ne tik su vaikais, bet ir su mamomis, įrodydamos, kad muzika neturi amžiaus cenzo.

Pirmą kartą „Laumės juostoje“ dalyvavo Šiaulių lopšelio-darželio „Kregždutė“ vokalinė grupė „Mažosios Šiaulių kregždutės“ (vadovė Laura Dudnikienė). Mažiesiems dainininkams talkino ir akordeono skambėjimu dainelę „Kalvelis“ papuošė Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos akordeonistas Motiejus Dudnikas (mokytoja Marytė Markevičienė).

Festivalį filmavo ir artimiausiu metu transliuos „Lietuvos ryto“ televizija.