Laisvas kritimas

Laisvas kritimas

Laisvas kritimas

Šiaulių verslo inkubatoriaus kavinėje nuo penktadienio veikia Rygoje (Latvija) gyvenančio Šiaulių parašiutininkų klubo nario 31 metų Kasparo Sprogio fotografijų paroda. Nuotraukoje – vaizdai ir emocijos aukštyje.

Edita KARKLELIENĖ

edita@skrastas.lt

Parodoje – penkiolikos nuotraukų ekspozicija. K. Sprogis parašiutininkų šuolius ir skrydžius padangėse fiksavo Raudondvario aerodrome Radviliškio rajone, Kauno rajono Pociūnų aerodrome, Jelgavos aerodrome Latvijoje.

Vaizdus autorius užfiksavo prie šalmo pritvirtinta profesionalia fototechnika, šalmo viduje esantį fotografavimo mygtuką paspausdamas liežuviu.

IT specialistas teigia parašiutizmo sportu užsikrėtęs prieš aštuonerius metus, o fotografuoja šešerius metus.

„Pirmosios fotografijos nepavyko, nes fotografavau tai, ką matau akių lygyje, o ant šalmo pritvirtintas objektyvas užfiksuodavo plyną dangų, – sako parodos autorius. – Išsiaiškinęs šią klaidą išmokau pagauti vaizdus ir objektyvu. Noriu, kad kuo daugiau žmonių pamatytų tai, ką išgyvena laisvą kritimą patiriantis žmogus.“

Iš Rygos atvykusio svečio, kuriam fotografija yra ir pomėgis, ir darbas, nuotraukose atspindėtos emocijos. Pasak parodos autoriaus, dažnas pirmąkart parašiutu šokantysis nesuvokia, kas vyksta, veiksmus atlieka automatiškai ir nespėja net išsigąsti, kitas nevaldo emocijų, o su instruktoriumi iš lėktuvo iššokę žmonės iš baimės užsimerkia, kažką šaukia.

Jono TAMULIO nuotr.

AUKŠTIS: Susirgęs parašiutizmo sporto liga Kaspars Sprogis jau ne pirmus metus fotografuoja iš aukščio. Jo nuotraukose – išgyvenimai „iš aukštai“.

EMOCIJOS: Kiekvienoje nuotraukoje – skirtingos emocijos: baimės, klaidos, džiaugsmo, nesuvokimo, kas vyksta.