„Laiptų galerija“ sugrįžo į savo erdves

Gintarės DAKNYTĖS nuotr.
Šiaulių „Laiptų galerijoje“ atidaryta tarptautinio dailės festivalio „Šiaulių Monmartro respublika’23“ plenero „Juoda-balta ir kitos spalvos“ paroda.

Spalio 26 dieną Šiaulių „Laiptų galerija“ po remonto vėl pravėrė duris lankytojams. Atidarymo vakarą oficialiai uždarytas tarptautinis dailės festivalis „Šiaulių Monmartro respublika’23“ – pristatyta plenero „Juoda-balta ir kitos spalvos“ paroda ir katalogas. Parodą apžvelgė menotyrininkė dr. Dalia Karatajienė.

„Šiaulių Monmartro respublikos’23“ dailės pleneras vyko rugpjūčio mėnesį Zubovų rūmuose. Plenere 24 dailininkai iš Lietuvos, Latvijos, Ukrainos, Lenkijos ir Nyderlandų sukūrė 50 darbų, jie sugulė į katalogą. Kataloge publikuojami ne tik meno kūriniai, bet ir autorių mintys apie kūrybą, menotyrininkės dr. Dalios Karatajienės įžvalgos. Plenero katalogai įteikti renginyje dalyvavusiems autoriams.

Šventiniame vakare Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktoriai Monika Šaltytė ir Juozas Bindokas skaitė prancūzų ir šiauliečių autorių kūrinius. Saksofonu grojo Gediminas Brūzga.

Paroda „Laiptų galerijoje“ bus eksponuojama iki lapkričio 30 dienos.