Kuršėnuose įteikta Metų tautodailininko premija

Zigmo RIPINSKIO nuotr.
Šiaulių rajono metų tautodailininko premija skirta tautodailininkei, Kuršėnų miesto garbės pilietei Sigitai Lukienei.

Kuršėnų dvare įteikta Šiaulių rajono metų tautodailininko premija ir pagerbti tautodailininkai jubiliatai.

Šiaulių rajono metų tautodailininko premija pagerbta tautodailininkė, Kuršėnų miesto garbės pilietė Sigita Lukienė. Jos kūrybinė sritis – tekstilės kūriniai, popieriaus karpiniai, tapyti paveikslai.

Tautodailininkės kūryba reikšmingai prisideda prie etninės kultūros ir paveldo puoselėjimo, tradicinių amatų išsaugojimo bei sklaidos Šiaulių regione, Lietuvoje bei užsienyje.

Pernai Kuršėnų dvare vyko S. Lukienės autorinė tapybos, pieštų atvirukų, nėrinių, staltiesių paroda, šiemet surengta autorinė paroda Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Naisių filiale, Vilniuje, kalbos ir kultūros institute „Lingua Lituanica“, veikia autorės tapybos darbų, pieštų atvirukų paroda.

Šventės metu Kuršėnų dvare padėkota Šiaulių rajono savivaldybės etninės kultūros ir tradicinių amatų centro draugams: Virginijai Šimkienei už rankų darbo dovanas – nertas staltieses ir servetėlių rinkinius bei pagalbą organizuojant „Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną“, Linai Tamutienei už draugystę ir pagalbą organizuojamuose renginiuose, Irenai Vaišnorienei už pagalbą kuriant Kuršėnų dvaro įvaizdį ir dovanotas interjero puošmenas, Adai Grakauskienei už dovanotus antikvarinius indus ir įrankius, Ingai Rėvutienei už rankų darbo dovaną – nertą staltiesę, Ilonai Baristienei už kvapią duoną šventėje „Žolinė Kuršėnų dvare-2022“ bei nuolatinę paramą gardžiais gaminiais, Dainai Putvinskienei už nuolatinę paramą organizuojamuose renginiuose ir Aistei Jakelaitytei už pagalbą vedant edukacinę programą „Molio meistro dirbtuvėje“.

Renginį vainikavo teatro ir kino aktoriaus Andriaus Bialobžeskio pasirodymas.