Kuršėnuose atidaryta dailininko Albino Jokubausko darbų paroda

Zigmo RIPINSKIO nuotr.
Parodos Kuršėnuose autorius, dailininkas Albinas Jokubauskas lankytojams pristatė keliasdešimt darbų, kurie sugrupuoti pagal metų laikus.
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Kuršėnuose parodų salėje su muzikinės jaunimo grupės „NETO“ atliekamais kūriniais atidaryta kuršėniškio dailininko Albino Jokubausko akvarelės darbų paroda. Parodos autorių sveikino jo kolegos dailininkai, kultūros žmonės, buvę bendradarbiai, giminaičiai, politikai.

Anot A. Jokubausko, prieš tris metus jis pats sau davė žodį, jog kiekvieną dieną bus piešinys ir tą jis ištesėjo – iš beveik tūkstančio akvarelės darbų parodai buvo atrinkta keliasdešimt, kurie sugrupuoti metų laikų seka.

„Noriu pasakyti, kad paroda pavadinta labai garsiai – akvarelės darbų paroda. Greičiau tai yra akvarelės darbų panaudojimo paroda, teptuko šnekėjimas su vandeniu ir popieriumi,“ – sakė dailininkas. Jo žmona Dalia, kuri yra taip pat dailininkė, ugdanti jaunąją kartą Kuršėnų meno mokykloje prasitarė, jog Albino darbai tarsi dienoraštis, nes jis kiekvienai dienai dedikuoja po vieną darbą su tam tikra savo idėja, tos dienos nuotykiais, patyrimais, išgyvenimais. Tik tiek, kad tas dienoraštis eksponuojamas truputį išplėšytas, nes rinkti darbai labiau akvarelės technikai tinka, o šiaip jis yra toks „chuliganas“, nes mėgina priversti dažus kalbėti nesilaikant tam tikrų taisyklių.

A. Jokubauskas buvo susižavėję tekstile, audė gobelenus. Po to išbandė aliejinę tapybą, grafiką, o dabar – akvarelę.