Kuršėniškių piešiniai – tarptautiniame konkurse

Kuršėniškių piešiniai – tarptautiniame konkurse

Kur­šė­niš­kių pie­ši­niai – tarp­tau­ti­nia­me kon­kur­se

Kur­šė­nų me­no mo­kyk­los dai­lės spe­cia­ly­bės mo­ki­nius pa­sie­kė ži­nia iš tarp­tau­ti­nio vai­kų pie­ši­nių kon­kur­so „Iš­girs­ti pa­čią slap­čiau­sią gam­tos kal­bą 2018“ – net sep­ty­ni kur­šė­niš­kiai ta­po šio kon­kur­so lau­rea­tais.

Jau­nes­nė­je am­žiaus gru­pė­je už pui­kius kū­ry­bi­nius dar­bus lau­rea­tų dip­lo­mai skir­ti Mil­dai Ja­ra­šiū­nai­tei ir Odi­li­jai Bud­rec­ky­tei (dai­lės mo­ky­to­ja Da­lia Jo­ku­baus­kie­nė), Ur­tei An­duš­kai­tei ir My­ko­lui Sla­vins­kui (dai­lės mo­ky­to­ja In­di­ra Zeb­čiu­kie­nė). Vy­res­nė­je am­žiaus gru­pė­je lau­rea­tais ta­po Sai­da Spul­gi­nai­tė, Gre­ta Gal­ku­tė ir Lu­kas Much­ta­ro­vas (dai­lės mo­ky­to­ja D. Jo­ku­baus­kie­nė).

27-aja­me tarp­tau­ti­nia­me vai­kų pie­ši­nių kon­kur­se, ku­rį or­ga­ni­zuo­ja Pa­ne­vė­žio gam­tos mo­kyk­la, var­žė­si 940 kū­ry­bi­nių dar­bų iš 6 pa­sau­lio ša­lių: In­di­jos, Jung­ti­nių Ame­ri­kos Vals­ti­jų, Ki­ni­jos, Len­ki­jos, Lie­tu­vos ir Ru­si­jos.

Šie­met pie­ši­niuo­se jau­nie­ji me­ni­nin­kai įvai­rio­mis raiš­kos prie­mo­nė­mis at­sklei­dė sa­vo emo­ci­nį ry­šį su gy­vū­nais, gam­ta ir su­pan­čia ap­lin­ka.

Kon­kur­so lau­rea­tų kū­ry­bi­niai dar­bai eks­po­nuo­ja­mi Pa­ne­vė­žio mies­to dai­lės ga­le­ri­jo­je.

„Šiau­lių kraš­to“ inf.

Kur­šė­nų me­no mo­kyk­los nuo­tr.

Tarp­tau­ti­nia­me 6 ša­lių vai­kų pie­ši­nių kon­kur­se apie gam­tą var­žė­si ir vy­res­ni, ir jau­nes­ni Kur­šė­nų me­no mo­kyk­los jau­nie­ji me­ni­nin­kai.