Kristijono Donelaičio medalis skirtas šiaulietei

Birutės Marijos MUSNECKIENĖS nuotr.
Jolita Donėlienė įvertinta Kristijono Donelaičio medaliu „Širdings brolau...“

Pasitinkant Tilžės akto 102-ąsias metines, paskelbti K. Donelaičio medalio „Širdings brolau...“ laureatai.

Komisija išrinko tris Mažosios Lietuvos ir K. Donelaičio atminimo puoselėtojas.

Šiaulietė visuomenininkė Jolita Donėlienė įvertinta už ilgametį K. Donelaičio atminties ir aplinkos puoselėjimą, K. Donelaičio draugijos Šiaulių skyriaus veiklos, įskaitant išvykų į Tolminkiemį, Lazdynėlius ir kitas Karaliaučiaus krašto atmintinas vietoves bei jose vykusių talkų ir kitų renginių organizavimą, kultūrinę veiklą ir gerumo akcijas Šiaulių krašte.

Kultūros istorikė, docentė, habilituota humanitarinių mokslų daktarė Ingė Lukšaitė pagerbta už ilgametį Mato Pretorijaus kūrybos ir asmenybės nagrinėjimą bei populiarinimą, mokslinius darbus, kūrybą, straipsnius spaudoje, bendradarbiavimą ir informacijos teikimą žurnalui „Donelaičio žemė“ bei kitiems leidiniams.

Rašytojai, vertėjai, visuomenininkei Rūtai Daujotaitei-Leonovai medalis skirtas už K. Donelaičio, Martyno Liudviko Gedimino Rėzos bei kitų lietuvių rašytojų kūrybos vertimus ir populiarinimą Karaliaučiaus krašte, savosios kūrybą, Mažosios Lietuvos istorinio paveldo ir lietuvių kalbos puoselėjimą, Karaliaučiaus lietuvių bendruomenės telkimą, tarptautinio bendradarbiavimo skatinimą.