Kražiuose atidaryta Vokietijos menininko paroda

Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro nuotr.
Kražių Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kultūros centro galerijoje Saša Patzig atidarė darbų parodą „Visos vazos Pflanzenmensch“.

Spalio 30 dieną Kražių Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kultūros centro galerijoje (Kelmės r.) atidaryta projekto „Kražių kolegijos rezidencija“ rezidento Sašos Patzig (Sascha Patzig) darbų paroda „Visos vazos Pflanzenmensch“ (liet. „Visos vazos organiškos“).

Rezidentas Kražiuose gyveno ir kūrė mėnesį. Spalio 26 dieną surengė atviros studijos dieną, dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse su Kražių Ž. Liauksmino gimnazijos mokiniais. Baigiamosios parodos metu menininkas pristatė rezidencijos metu sukurtus darbus, paaiškino tapytų vazų motyvą ir sąsajas su žmogumi bei Kražiais.

„Mane sužavėjo molinės vazos, vaizduojami elementai ir keista Kražių aura. Taip gimė idėja, kad mes, žmonės, – kaip vazos. Tokie organiški, kylantys iš žemės, bet kartu ir tokie trapūs. Mes visi žemės vaikai, bent toks pasijutau atvykęs į Kražius“, – sakė S. Patzig.

S. Patzig gimė 1979 metais Vokietijoje, kuria ir gyvena Leipcige, turi studiją. Nuo 2011 metų yra surengęs šešias asmenines bei aštuoniolika grupinių parodų. Kūrėjas ne tik tapo – gamina ir dirbinius iš molio. Laisvu laiku domisi istorija ir filosofija, tyrinėja kultūrų panašumus ir skirtumus.

Kitais metais S. Patzig planuoja atvykti į Vilnių ir su kolegomis dalyvauti naujame projekte.

Paroda „Visos vazos Pflanzenmensch“ Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro galerijoje veiks iki lapkričio 30 dienos.