Konkurso „Šiaurės pašvaistė“ nugalėtojas – atlikėjas Dovi

Kamilės MUŠAUSKIENĖS nuotr.
Su Šiaulių bigbendu Dovi atliko savo kūrybos dainas.

Penktadienį Šiauliuose vykusio jaunųjų Lietuvos Šiaurės regiono atlikėjų ir grupių konkurso „Šiaurės pašvaistė“ finalo nugalėtoju tapo atlikėjas Dovydas Misiūnas-Dovi. Pirmosios vietos nugalėtojui įteiktas prizas – galimybė įrašyti savo 5 dainų muzikinį albumą profesionalioje įrašų studijoje.

Finale nugalėtojas atliko autorines dainas „What Are My Chances“, „Stop The Train“ bei „Never Again“.

Antroji vieta skirta saksofonininkei iš Klaipėdos Gintarei Tumaitei, jai įteikta 400 eurų premija. Trečioji vieta atiteko vaikinų roko grupei „FourMen“, jie apdovanoti 200 eurų prizu.

Dėl nugalėtojo titulo sprendė komisija, ją sudarė muzikos prodiuseris, dainų autorius ir atlikėjas Paulius Jasiūnas, muzikos pedagogė ir renginių organizatorė Aušra Kardašienė bei dainų kūrėjas, atlikėjas ir muzikos pedagogas Donatas Blanka.

Finalininkai koncertavo kartu su Šiaulių bigbendu, vadovaujamu meno vadovo Raičio Ašmanio. Viso koncerto metu bigbendui talkino ir finalistė G. Tumaitė.

Renginį pradėjo akordeonininkas Motiejus Dudnikas su Šiaulių bigbendu. Asmeninio organizatorių kvietimo groti baigiamajame koncerte sulaukęs M. Dudnikas taip pat dalyvavo konkurse, bet į finalą nepateko.

Jaunųjų Lietuvos šiaurės regiono atlikėjų ir grupių konkursą „Šiaurės pašvaistė“ užbaigė Šiaulių bigbendas.

Šiaulių miesto koncertinės įstaigos „Saulė“ organizuotas konkursas prasidėjo rugsėjo mėnesį. Į finalą trys geriausieji atlikėjai pateko įveikę 13 konkurentų.

Praėjęs savaitgalis Dovi buvo sėkmingas ir laidos „X faktorius“ pirmajame finale – atlikėjas pateko į kitą etapą. Pirmajame finale dalyvavo dvylika stipriausių jubiliejinio sezono dalyvių.