Konkurse „Minijos vingiai 2013“ karaliavo kanklės

Konkurse „Minijos vingiai 2013“ karaliavo kanklės

Konkurse „Minijos vingiai 2013“ karaliavo kanklės

Gargžduose vykusiame I respublikiniame lietuviškos autorinės kanklių muzikos konkurse „Minijos vingiai“ Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos mokinė Emilija Tomašiūnaitė laimėjo I vietos laureato diplomą (mokytoja metodininkė Lora Andriuškienė).

Emilija Bučinskaitė savo kategorijoje laimėjo I laipsnio laureato diplomą (mokytoja Kristina Kuprytė). Ansamblis „Saulėtos mergaitės“ nugalėjo savo kategorijoje ir parvežė I laipsnio laureato diplomą (mokytoja Kristina Kuprytė).

Šiaulių miesto 1-osios muzikos mokyklos pirmos klasės mokinė Atėnė Domeikaitė savo kategorijoje laimėjo III laipsnio laureato diplomą (koncertmeisterė Greta Jakutytė, mokytoja Kristina Kuprytė).

Naujosios Akmenės muzikos mokyklos mokinės iš šio konkurso taip pat parvežė laureatų diplomus: Silma Lalaitė laimėjo II laipsnio diplomą, o Vytautė Stonkutė – I laipsnio diplomą. Jų mokytojai Loretai Rimkuvienei buvo įteiktas diplomas už autorinį kūrinį.

Šiauliečio kompozitoriaus Algirdo Bružo improvizacija „Pūtė vėjas“ buvo nominuota, kaip pats profesionaliausias ir ryškiausias šio respublikinio konkurso kūrinys.

Pasak Kristinos Kuprytės, konkurse skambėjo įvairių tipų kanklės ir įvairūs jų tembrai, tai suteikė daug naujų atspalvių. Dalyviai džiaugėsi draugiška konkurso aplinka: komisijos nariai sėdėjo tarp klausytojų, nesuteikdami atlikėjams papildomos įtampos.

Organizatorių, Gargždų muzikos mokyklos kanklių mokytojų Danguolės Liutikienės ir Jūratės Jatulienės, iniciatyva paskatino moksleivių muzikavimo tobulėjimą, suteikė naują motyvaciją Lietuvos kompozitoriams kurti originalius kūrinius būtent kanklėms.

„Šiaulių krašto“ inf.

Asmeninė nuotr.

PASIEKIMAI: Mokytojos Kristinos Kuprytės (antra iš dešinės) auklėtinės laimėjo du I laipsnio laureato diplomus ir vieną III laipsnio laureato diplomą.