Komedija apie moterų krepšinį ir ne tik

Komedija apie moterų krepšinį ir ne tik

Ko­me­di­ja apie mo­te­rų krep­ši­nį ir ne tik

Ba­lan­džio 21 d. 18 val. Vals­ty­bi­nia­me Šiau­lių dra­mos teat­re – nau­jau­sia Na­cio­na­li­nio Kau­no dra­mos prem­je­ra pa­gal G. La­ba­naus­kai­tės-Die­nos pje­sę „Žal­gi­rės“. Re­ži­sie­riaus Vi­do Ba­rei­kio ko­me­di­jo­je ak­to­rės virs­ta krep­ši­nin­kė­mis ir įkū­ni­ja ryš­kias he­ro­jes.

„Žal­gi­rės“ – mo­te­rų mė­gė­jų krep­ši­nio ko­man­da, ku­rios na­res vie­ni­ja bend­ras tiks­las – su­da­ly­vau­ti mė­gė­jų krep­ši­nio čem­pio­na­te Alias­ko­je. „Žal­gi­rių“ ko­man­dos ka­pi­to­nė – leng­vo­ji kraš­to puo­lė­ja Sand­ra Fa­ku­li­na (ak­to­rė El­zė Gu­da­vi­čiū­tė). Jos cha­rak­te­ris – ne do­va­nė­lė, bet mer­gi­na la­bai nuo­šir­džiai pa­de­da sa­vo my­li­ma­jai As­tai Ki­ly­tei (ak­to­rė Go­da Pet­ku­tė), pra­de­dan­čia­jai ata­kuo­jan­čiai gy­nė­jai. Ko­man­dą puo­šia gro­žio kul­to ver­gė vi­du­rio puo­lė­ja To­ma Ku­ni­gun­da (ak­to­rė Ais­tė Za­bot­kai­tė) ir mer­gi­nų šir­dis dau­žan­ti įžai­dė­ja Go­da Mei­lu­tė (ak­to­rė Mar­ty­na Ged­vi­lai­tė). Prie jų pri­si­jun­gia tur­tin­go vy­ro žmo­na, gy­ve­ni­mo per­mai­noms nu­si­tei­ku­si Ona Le­dins­kie­nė (ak­to­rė In­ga Mi­ku­ta­vi­čiū­tė). Ko­man­dos na­rę kraš­to puo­lė­ją Dia­ną La­zut­ki­ną (akt. Eg­lė Gri­ga­liū­nai­tė) de­rė­tų pri­sta­ty­ti kaip ve­ge­ta­rę, fe­mi­nis­tę bei ak­ty­vis­tę. Taip pat ne­ga­li­ma pa­mirš­ti ty­lio­jo ko­man­dos bal­so – Bi­ru­tės Vai­di­lu­tės (ak­to­rė Gied­rė Ža­liaus­kai­tė). Klau­sos ir kal­bė­ji­mo su­tri­ki­mų tu­rin­čiai mer­gi­nai „Žal­gi­rių“ ko­man­da yra ta vie­ta, ku­rio­je ji at­ran­da ga­li­my­bę sa­ve įpras­min­ti ir pa­ro­dy­ti pui­kios gy­nė­jos ga­li­my­bes. „Žal­gi­res“ tre­ni­ruo­ja bu­vu­si pro­fe­sio­na­li žai­dė­ja – tik­ra spor­to fa­na­ti­kė. Ak­to­rės Dai­vos Ru­do­kai­tės įkū­ni­ja­ma tre­ne­rė Lai­ma Kė­li­nai­tė trokš­ta gar­bės, yra am­bi­cin­ga, stip­ri as­me­ny­bė, bet nė­ra lai­min­ga, o jos vie­nin­te­lė šei­ma yra ši ko­man­da...

Krep­ši­nio aikš­te­le ta­pu­sio­je sce­no­je žai­dė­jos ne tik gai­nio­ja ka­muo­lį, to­bu­li­na krep­ši­nio tech­ni­ką, bet pa­ke­liui į iš­sva­jo­tą Alias­ką jos su­si­du­ria su sa­vo trū­ku­mais, komp­lek­sais, pro­ble­mo­mis... Iš es­mės vyks­ta kiek­vie­nos as­me­ni­nė ko­va su sa­vi­mi. Ir to­se ko­vo­se jos at­ran­da tik­ruo­sius sa­vo pa­vi­da­lus ir pa­ti­ria net as­me­ni­nes per­ga­les: iš­si­va­duo­ja iš var­žan­čių vi­suo­me­nės nor­mų, at­sklei­džia il­gai slėp­tas pa­slap­tis, nu­ga­li sa­ve, iš­moks­ta my­lė­ti ne tik sa­ve, bet ir ki­to­kį ša­lia sa­vęs.

Leng­vo­je, ener­gin­go­je ko­me­di­jo­je ne­ven­gia­ma iro­ni­jos, nu­kreip­tos ne tik į mo­te­rų krep­ši­nį, bet ir į ne­pa­to­gias, su­dė­tin­gas, ak­tua­lias mū­sų so­ciu­mo pro­ble­mas – sek­sua­li­nių ma­žu­mų po­zi­ci­ją ir ly­čių ly­gy­bę. „Žal­gi­rės“ – tai ko­me­di­ja rim­to­mis te­mo­mis. Leng­vai įkan­da­mo siu­že­to ir vi­suo­me­nė­je at­pa­žįs­ta­mų ti­pa­žų ap­sup­ty, veng­ti­nos te­mos pa­tei­kia­mos leng­vai, ne­mo­ra­li­zuo­jant ir ne­dra­ma­ti­zuo­jant.

Spek­tak­lio mu­zi­ką su­kū­rė at­li­kė­ja Jur­ga Še­dui­ky­tė. Dai­nas at­lie­ka ak­to­rė Ne­rin­ga Nek­ra­šiū­tė, ne­pa­kar­to­ja­mus spor­to ko­men­ta­to­rius įkū­ni­ja ak­to­riai Sau­lius Čiu­če­lis ir Gin­tau­tas Be­je­ris.

Pri­si­jun­ki­te prie „Šiau­lių kraš­to“ Fa­ce­book pus­la­pio, da­ly­vau­ki­te kon­kur­se ir lai­mė­ki­te kvie­ti­mus!

Bi­lie­tų kai­nos – 10, 14, 18 eu­rų. Moks­lei­viams, stu­den­tams, sen­jo­rams, neį­ga­lie­siems bei per­kan­tiems 10 ir dau­giau bi­lie­tų tai­ko­mos nuo­lai­dos.

Bi­lie­tų ga­li­ma įsi­gy­ti Vals­ty­bi­nio Šiau­lių dra­mos teat­ro ka­so­je (ant­ra­die­nį-penk­ta­die­nį nuo 11 iki 14 val. ir nuo 15 iki 18 val.; šeš­ta­die­nį, sek­ma­die­nį nuo 10 iki 13 val. ir nuo 15 iki 18 val.), in­ter­ne­te – www.ti­ke­ta.lt  ir vi­suo­se Šiau­lių „MA­XI­MA“ in­for­ma­ci­jos sky­riuo­se.