Knygą iliustravo Kuršėnų meno mokyklos moksleivė

Kuršėnų meno mokyklos archyvo nuotr.
Knygą „39 dovanos“ iliustravo Kuršėnų meno mokyklos moksleivė.

Šiaulių rajono Kuršėnų meno mokyklą pasiekė ką tik pasirodžiusi, dar dažais kvepianti psichologės psichoterapeutės Donatos Grakauskaitės Šličienės parengta knyga „39 dovanos“. Tai ne tik didžiulis ir kruopštus autorės darbas, bet ir Šiaulių rajono kultūros skyriaus ir Kuršėnų meno mokyklos gražus bendradarbiavimo rezultatas, nes šios knygos viršelio ir kitų iliustracijų autorė – Kuršėnų meno mokyklos dailės specialybės absolventė Rasa Griciūtė. Kartu tai ir pirmoji knyga kurią apipavidalino mokinė. Džiugu tai, jog knygos autorė ieškojo netradicinio sprendimo, patikėjo įgyvendinti mokytojų Dalios Jokubauskienės ir Indiros Zebčiukienės mokinei, pasirinkusiai šį projektą kaip baigiamąjį diplominį darbą. Tekstą koregavo Raimonda Rumbinaitė, maketavo Sigita Dobiliauskaitė

Knygos autorė kasdieniniame darbe vis dažniau matė, kaip žmonės desperatiškai ieško savipagalbos būdų, matė eilėraščio, patarlės, pasakojimo daromą poveikį sveikimo procese, kaupė žinias, kūrinius, kol nusprendė sudėti vis tai į knygą. Akcentuojama, kad šis leidinys – tai tarsi kassavaitinė psichoterapija, abonementas į savęs pažinimo pasaulį.

Knyga taip pat siūloma kaip metodinė medžiaga, darbo instrumentas pedagogams, socialiniams darbuotojams, užimtumo specialistams, bibliotekininkams. Spalio 2 dieną jos pristatymas numatomas Kuršėnų meno mokykloje.