Kleboniškių paveldo objektuose organizuojama talka

Augustės LABENSKYTĖS nuotr.
Talka vyks Kleboniškių piliakalnyje su senovės gyvenviete, Kleboniškių pilkapyne ir senosiose Kleboniškių kapinaitėse. Visi šie paveldo objektai yra Kleboniškių pušyne.

Balandžio 22 dieną 12 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejus-draustinis (Radviliškio r.) kviečia į pavasarinę talką muziejaus archeologijos paveldo objektuose – Kleboniškių piliakalnyje su senovės gyvenviete, Kleboniškių pilkapyne ir senosiose Kleboniškių kapinaitėse. Visi šie paveldo objektai yra Kleboniškių pušyne.

Talkininkai vidurdienį laukiami prie Kleboniškių piliakalnio. Talkoje bus ruošiama teritorija vasaros sezonui – dalyviai surinks žiemos ir pavasario vėjų prilaužytas šakas, šiukšles.

Organizatoriai prašo pasirūpinti talkai reikalingomis priemonėmis – darbo pirštinėmis, o po talkos visus pavaišins karšta arbata ir užkandžiais. Gera nuotaika gryname ore – garantuota!

Talka Kleboniškių pušyne skirta paminėti Pasaulinę paminklų ir paminklinių vietų apsaugos dieną, minimą balandžio 18-ąją.

Pasaulinė paminklų ir paminklinių vietų apsaugos diena minima nuo 1984 metų, ją paskelbė Tarptautinės tarybos paminklosaugos ir žymių istorinių vietų klausimais (IKOMOS) asamblėja, veikianti prie UNESCO.