Kleboniškių muziejuje anykštėnai vaidino komediją su muzikiniais prieskoniais

Augustės LABENSKYTĖS nuotr.
Kleboniškių kaimo buities muziejuje Anykščių kultūros centro teatras vaidino muzikinę komediją „Šalaputris“.

Rugpjūčio 12 dieną Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities muziejuje (Radviliškio r.) Anykščių kultūros centro teatras vaidino muzikinę komediją „Šalaputris“ (pagal Juozo Gurauskio pjesę). Žiūrovams gerai pažįstamo aktoriaus ir režisieriaus Jono Buziliausko režisuotas spektaklis pratęsė tradicinį muziejaus ciklą „Šeštadienių popietės klojimo teatre“.

Muzikinė komedija „Šalaputris“ į Kleboniškių kaimą gausiai subūrė teatro mylėtojus – ne visi tilpo klojime, tad spektaklį stebėjo sėdėdami lauke.

Ir ko tik spektaklyje nebuvo! Laimės ir meilės paieškos, svajonės apie išrinktąjį – vienintelį ir nepakartojamą, suktos peripetijos ir gudrybės, žaismingi dialogai, į kuriuos buvo įtraukti ir žiūrovai, bei taiklūs gyvenimiški pastebėjimai – taip puikiai atpažįstami ir dažnam artimi!

O kur dar laiko patikrintos ir klausytojų itin pamėgtos populiarios dainos, kurių žodžius moka kone visi – spektaklyje dainavo ir vaidino Anykščių kultūros centro moterų vokalinis ansamblis „Volungės“ (vad. Jurgita Baldauskienė).

Po spektaklio renginio dalyviai ir toliau smagiai leido laiką – Radviliškio kultūros centro folkloro ansamblis „Aidija“ (vadovas Donatas Stakvilevičius) surengė šokių ir žaidimų pamoką ir mokė kartu šokti, žaisti, dainuoti.

Neatsiejama šeštadienių popiečių klojimo teatre dalis – kulinarinio paveldo, pagaminto pagal XX amžiaus pradžios receptus, ragautuvės. Šį kartą muziejininkai iškepė ypatingo skonio desertą – „Skanėsių pyragą“ su šokolado gabaliukais.

Kleboniškių kaimo buities muziejaus lankytojų šiuo metu laukia ne tik išsamios ekspozicijos, įdomūs renginiai, bet ir išskirtinis vasaros pabaigos grožis – sužydėjo gausi jurginų kolekcija, džiuginanti ir spalvomis, ir žiedų formomis.

Ciklas „Šeštadienių popietės klojimo teatre“ tęsis rugpjūčio 19 dieną: Kleboniškių kaimo klojime Telšių Žemaitės dramos teatras vaidins spektaklį „Vėina kėima pablūdėma“ (rež. Donatas Žilinskas). Po spektaklio liaudiškų šokių, žaidimų mokys folkloro ansamblis iš Pasvalio „Rags“, renginio dalyviai bus vaišinami saldumynais, pagamintais pagal XX amžiaus pradžios receptus.