Kleboniškių muziejaus klojimo teatro sezoną užbaigs režisieriaus Aido Giniočio spektaklis „Lietaus žemė“

Augustės LABENSKYTĖS nuotr.
Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities muziejuje vyks paskutinis šių metų ciklo „Šeštadienių popietės klojimo teatre“ renginys.

Rugsėjo 2 dieną 16 valandą Daugyvenės kultūros istorijos muziejaus-draustinio Kleboniškių kaimo buities muziejuje (Radviliškio r.) vyks paskutinis ciklo „Šeštadienių popietės klojimo teatre“ renginys – Vilniaus miesto teatras „Atviras ratas“ rodys spektaklį „Lietaus žemė“. Spektaklio režisierius – Aidas Giniotis.

Spektaklyje vaidina aktoriai Ieva Stundžytė, Jonas Šarkus, Justas Tertelis, Giedrius Kiela, Benita Vasauskaitė, Judita Urnikytė, Jurgis Marčėnas, Vesta Šumilovaitė (Justina Smieliauskaitė).

Pasak kūrėjų, spektaklis „Lietaus žemė“ – biografinės improvizacijos, kurios pasakoja tarpukario ir pokario įvykių siejamų žmonių gyvenimo istorijas. Šias istorijas – žmonių likimus – teatro laboratorijos aktoriai perteikia „Atviro rato“ kūrybiniu principu.

„Lietaus žemė“ tarsi nori priminti, kad viskas gali bet kada pasikartoti, galbūt ne taip pat skausmingai, tačiau ekstremali situacija visada yra potenciali. Kalbu apie karo metus, apie jaunus žmones, kurie ėjo į armiją, į miškus. Ir nebūtinai tai gali būti pritaikoma tarpukario ar pokario metams, tiesiog norisi paklausti, kaip mūsų žemės žmogus elgtųsi bet kokioje ir ypač neprognozuojamoje situacijoje“, – apie šiomis dienomis ypač aktualų spektaklį yra sakęs A. Giniotis.

Spektaklis „Lietaus žemė“ buvo nominuotas Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimams už geriausią lietuvių autoriaus pastatymą, apkeliavo ne tik Lietuvą, bet ir įvairias pasaulio šalis, visur lauktas, šiltai sutiktas ir labai mėgstamas žiūrovų.

Spektaklis „Lietaus žemė“ skirtas žiūrovams nuo 14 metų. Vietų skaičius Kleboniškių klojime ribotas, tad būtina registracija telefonu +370 611 12053.

Po spektaklio prie klojimo vyks Pasvalio kultūros centro ansamblio „Rags“ (vadovė Daiva Adamkavičienė) edukacinė šokių ir žaidimų pamoka. Kaip ir kiekvieną šeštadienio popietę klojimo teatre, muziejininkai iškeps kulinarinį siurprizą – vyks skanumynų, pagamintų pagal XX amžiaus pradžios receptus, ragautuvės.