„Kino pavasaris“ įpusėjo: ką verta suspėti pamatyti Šiauliuose?

„Kino pavasaris“ įpusėjo: ką verta suspėti pamatyti Šiauliuose?

„Ki­no pa­va­sa­ris“ įpu­sė­jo: ką ver­ta su­spė­ti pa­ma­ty­ti Šiau­liuo­se?

22-asis fes­ti­va­lis „Ki­no pa­va­sa­ris“ jau spė­jo įsi­bė­gė­ti, siū­ly­da­mas žiū­ro­vams iš­vys­ti ge­riau­sias ir nau­jau­sias ki­no juos­tas. Šiais me­tais fes­ti­va­lio me­tu Šiau­liuo­se bus pa­ro­dy­ta 18 fil­mų. Įpu­sė­jus fes­ti­va­liui, šiau­lie­čiai dar tu­ri ga­li­my­bę pa­ma­ty­ti net 8 iš­skir­ti­nes ki­no juos­tas.

„Bai­gia­mie­ji eg­za­mi­nai“ ("Gra­dua­tion“, rež. Cris­tian Mun­giu) pa­sa­ko­ja is­to­ri­ją apie dak­ta­ro Ro­meo ir jo duk­ros Eli­zos san­ty­kius. Mer­gi­nai, lai­mė­ju­siai sti­pen­di­ją stu­di­juo­ti psi­cho­lo­gi­ją Jung­ti­nė­je Ka­ra­lys­tė­je, be­lie­ka iš­lai­ky­ti bran­dos eg­za­mi­nus, kas to­kiai ge­rai mo­ki­nei kaip ji, tė­ra for­ma­lu­mas. Ta­čiau die­ną prieš pir­mą­jį eg­za­mi­ną įvyks­ta tai, kas ga­li su­griau­ti mer­gi­nos kruopš­čiai pla­nuo­tą atei­tį. Da­bar Ro­meo atė­jo me­tas priim­ti spren­di­mą. Nors yra bū­dų kaip iš­spręs­ti šią si­tua­ci­ją, nei vie­nas iš jų ne­su­tam­pa su mo­ra­lės prin­ci­pais, ku­riuos jis skie­pi­jo sa­vo duk­rai.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 4 d. 18.00 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.

Fil­mas „Tai tik pa­sau­lio pa­bai­ga“ ("It‘s On­ly the End of the World“, rež. Xa­vier Do­lan) su­kur­tas pa­gal pran­cū­zų dra­ma­tur­go Jea­no Lu­co Lagarce’o pje­sę. Tai is­to­ri­ja apie ser­gan­tį ra­šy­to­ją, ku­ris po il­gos per­trau­kos grįž­ta na­mo, pa­sa­ky­ti sa­vo šei­mai, kad mirš­ta. Dra­ma „Tai tik pa­sau­lio pa­bai­ga“ Ka­nų fil­mų fes­ti­va­ly­je bu­vo ap­do­va­no­ta di­džiuo­ju žiu­ri pri­zu.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 4 d. 20.45 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.

„To­bu­li me­la­giai“ ("Per­fect Stran­gers“, rež. Pao­lo Ge­no­ve­se) – tai na­cio­na­li­niu fe­no­me­nu va­di­na­ma ita­lų ko­me­di­ja, ku­ri pa­sa­ko­ja is­to­ri­ją apie sep­ty­nių il­ga­lai­kių drau­gų va­ka­rė­lio žai­di­mą, ku­rio me­tu mo­bi­lie­ji te­le­fo­nai su­de­da­mi ant sta­lo, kiek­vie­na teks­to ži­nu­tė per­skai­to­ma gar­siai, o į skam­bu­čius at­si­lie­pia­ma tik įjun­gus gar­sia­kal­bį. Nors šio itin as­me­niš­ko žai­di­mo tiks­las – įro­dy­ti sa­vo at­vi­ru­mą, jo me­tu paaiš­kė­ja, kad pa­slap­čių tu­ri kiek­vie­nas žai­dė­jas.

Pro­vo­kuo­jan­ti ko­me­di­ja „To­bu­li me­la­giai“ jau par­da­vė dau­gy­bę bi­lie­tų Ita­li­jo­je, o Kai­ro tarp­tau­ti­nia­me ki­no fes­ti­va­ly­je fil­mas bu­vo ap­do­va­no­tas už ge­riau­sią sce­na­ri­jų.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 5 d. 18.00 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.

Biog­ra­fi­nė dra­ma „Šo­kė­ja“ ("The Dan­cer“, rež. Stépha­nie Di Gius­to) pa­sa­ko­ja apie vie­ną iš mo­der­naus šo­kio pra­di­nin­kių bei ki­no pio­nie­rių bro­lių Lu­mi­re mū­zą Lo­je Fiu­ler. Fil­mo siu­že­to aši­mi tam­pa komp­li­kuo­ti šo­kė­jos san­ty­kiai su šlo­vės iš­troš­ku­sia, pa­vy­dė­ti­no lanks­tu­mo Isa­do­ra Dun­can.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 5 d. 20.15 val., „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.

Tur­kų dra­ma „Tarp mū­sų“ ("In Bet­ween“, rež. May­sa­loun Ha­moud) nu­ke­lia į gy­vy­bin­gą­jį Tel Avi­vo cent­rą, kur trys drau­gės pa­les­ti­nie­tės nuo­mo­ja­si bu­tą. Nak­ti­nių klu­bų my­lė­to­ja ad­vo­ka­tė Lei­la, me­ną die­vi­nan­ti di­džė­ja Sel­ma ir jau­niau­sia bei re­li­gin­giau­sia stu­den­tė Nur iš pa­žiū­ros ne­tu­ri nie­ko bend­ro. Vis­gi vi­sas tris drau­ges sie­ja tas pa­ts lais­vės troš­ki­mas.

Drą­sus ir už­bu­rian­tis fil­mas lai­mė­jo net še­šis ap­do­va­no­ji­mus: vie­ną To­ron­to, tris San Se­bas­tia­no ir du Hai­fos ki­no fes­ti­va­liuo­se.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 6 d. 18.00 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.

22-ąjį „Ki­no pa­va­sa­rį“ Šiau­lių mies­te už­da­rys tik per 12 die­nų nu­fil­muo­ta vo­kie­čių re­ži­sie­riaus Ju­lia­no Ro­se­feld­to ki­no juos­ta „Ma­ni­fes­tas“ ("Ma­ni­fes­to"). Fil­mo me­tu žiū­ro­vai iš­girs ta­len­tin­go­sios ak­to­rės Ca­te Blan­chet skai­to­mas iš­trau­kas iš fu­tu­ris­tų, da­dais­tų, si­tua­cio­nis­tų ir ki­tų me­ni­nin­kų ir po­li­ti­kų ma­ni­fes­tų.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 6 d. 20.15 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.

Fes­ti­va­lis „Ki­no pa­va­sa­ris“ Šiau­liuo­se vyks iki ba­lan­džio 6 d. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re. Vi­sos fes­ti­va­lio nau­jie­nos ir pil­na fil­mų pro­gra­ma: http://kinopavasaris.lt