„Kino pavasaris\": geriausi „Oskarų“ filmai Šiauliuose

„Kino pavasaris\": geriausi „Oskarų“ filmai Šiauliuose

„Ki­no pa­va­sa­ris": ge­riau­si „Os­ka­rų“ fil­mai Šiau­liuo­se

Ko­vo 24 d. Šiau­liuo­se pra­si­dė­jo di­džiau­sias Lie­tu­vo­je ki­no fes­ti­va­lis „Ki­no pa­va­sa­ris“. Dvi sa­vai­tes trun­kan­ti ki­no šven­tė šie­met šiau­lie­čiams siū­lo iš­vys­ti net 18 gar­siau­sių ir nau­jau­sių fil­mų, tarp ku­rių ir „Os­ka­rams“ no­mi­nuo­tos ki­no juos­tos.

Kri­mi­na­li­nė dra­ma „Bet ko­kia kai­na“ ("Hell or High Wa­ter“, rež. Da­vid Mac­ken­zie) pa­sa­ko­ja is­to­ri­ją apie du bro­lius – iš­si­sky­ru­sį tė­vą To­bį (akt. Chris Pi­ne) ir bu­vu­sį ka­li­nį Ta­ne­rį (akt. Ben Fos­ter), ku­rie ima­si be­pro­tiš­ko pla­no tam, kad iš­gel­bė­tų šei­mos ran­čą Va­ka­rų Tek­sa­se. Fil­mui gar­so ta­ke­lį kū­rė gar­su­sis aust­ra­lų mu­zi­kan­tas Nick Ca­ve.

„Bet ko­kia kai­na“ prem­je­ra įvy­ko Ka­nų ki­no fes­ti­va­ly­je, po ku­rios fil­mas pel­nė kri­ti­kų pri­pa­ži­ni­mą. Ame­ri­kos ki­no ins­ti­tu­tas įver­ti­no fil­mą kaip vie­ną iš de­šim­ties ge­riau­sių 2016 m. ki­no juos­tų. Fil­mas taip pat lai­mė­jo dau­gy­bę ap­do­va­no­ji­mų, tarp ku­rių ir trys „Auk­si­nių gaub­lių“ no­mi­na­ci­jos už ge­riau­sią fil­mą, sce­na­ri­jų ir ant­ro pla­no ak­to­rių. „Os­ka­rų“ ap­do­va­no­ji­muo­se fil­mas no­mi­nuo­tas net ke­tu­ris kar­tus – ge­riau­sio fil­mo, sce­na­ri­jaus, mon­ta­žo ir ant­ro pla­no ak­to­riaus ka­te­go­ri­jo­se.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 1 d. 17.45 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.


Psi­cho­lo­gi­nis tri­le­ris „Ji“ ("El­le“, rež. Paul Ver­hoe­ven) pa­sa­ko­ja itin šo­ki­ruo­jan­čią is­to­ri­ją apie sėk­min­gą vers­li­nin­kę (akt. Isa­bel­le Hup­pert), ku­ri po iš­prie­var­ta­vi­mo įsi­trau­kia į ka­tės – pe­lės žai­di­mą su už­puo­li­ku.

Fil­mo prem­je­ra įvy­ko Ka­nų ki­no fes­ti­va­ly­je. Tri­le­ris „Ji“ bu­vo ap­do­va­no­tas „Auk­si­nių gaub­lių“ ce­re­mo­ni­jo­je už ge­riau­sią fil­mą už­sie­nio kal­ba o Isa­bel­le Hup­pert įver­tin­ta kaip ge­riau­sia ak­to­rė. Pran­cū­zi­jos „Ce­za­rio“ ap­do­va­no­ji­muo­se ki­no juos­ta bu­vo no­mi­nuo­ta net vie­nuo­li­ka kar­tų ir lai­mė­jo ge­riau­sio me­tų fil­mo ti­tu­lą. Fil­mas „Ji“ bu­vo no­mi­nuo­tas ir „Os­ka­rui“.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 1 d. 20.15 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.


Lė­li­nė ani­ma­ci­ja „Mo­liū­gė­lio gy­ve­ni­mas“ ("My Li­fe as a Zuc­chi­ni“, rež Clau­de Bar­ras) pa­sa­ko­ja is­to­ri­ją apie ber­niu­ką, ku­ris po al­ko­ho­li­kės mo­ti­nos mir­ties lie­ka vie­nas. Vai­kas at­si­du­ria glo­bos na­muo­se, ku­riuo­se su­si­pa­žįs­ta su ki­tais li­ki­mo nu­skriaus­tais naš­lai­čiais, iš nau­jo mo­ko­si my­lė­ti ir pa­si­ti­kė­ti.

Sus­tab­dy­to kad­ro ani­ma­ci­jos tech­ni­ka (angl. stop mo­tion) su­kur­tas fil­mas „Mo­liū­ge­lio gy­ve­ni­mas“ ("My Li­fe as a Zuc­chi­ni") lai­ko­mas vie­nu ge­riau­sių ani­ma­ci­nių 2016 m. ki­no fil­mų.

Ki­no juos­tos prem­je­ra įvy­ko Ka­nų ki­no fes­ti­va­ly­je, fil­mas bu­vo no­mi­nuo­tas „Os­ka­rui“ ir „Auk­si­niam gaub­liui“.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ba­lan­džio 1 d. 16.00 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.


Ani­ma­ci­nį fan­tas­ti­nį fil­mą „Rau­do­nas vėž­lys“ ("The Red Turt­le“, rež. Mi­chael Du­dok de Wit) bū­tų ga­li­ma pri­ly­gin­ti vi­siems ge­rai ži­no­mam Da­niel De­fo „Ro­bin­zo­nui Kru­zui“. Ne­by­lio­je ki­no juos­to­je iš­mes­tas į ne­gy­ve­na­mą sa­lą vy­ras be­vil­tiš­kai mė­gi­na iš jos iš­trūk­ti, kol ne­ti­kė­tai su­tin­ka rau­do­ną vėž­lį, pa­kei­sian­tį jo gy­ve­ni­mą.

Fil­mas bu­vo no­mi­nuo­tas „Os­ka­rui“ ir lai­mė­jo dar 9 ap­do­va­no­ji­mus to­kiuo­se ren­gi­niuo­se kaip Ka­nų, Atė­nų, San Fran­cis­ko ki­no fes­ti­va­liuo­se.

Fil­mas Šiau­liuo­se bus ro­do­mas ko­vo 31 d. 18.00 val. ir ba­lan­džio 3 d. 20.00 val. „Fo­rum Ci­ne­mas“ ki­no teat­re.

Vi­sas „Ki­no pa­va­sa­rio“ nau­jie­nas ir 2017 m. fes­ti­va­lio fil­mų pro­gra­mą ra­si­te in­ter­ne­ti­nė­je sve­tai­nė­je http://kinopavasaris.lt.