Kelmėje – Bonaventūro Šalčio darbų paroda

Kelmėje – Bonaventūro Šalčio darbų paroda

Kel­mė­je – Bo­na­ven­tū­ro Šal­čio dar­bų pa­ro­da

Penk­ta­die­nį Kel­mės kul­tū­ros cent­ro Juo­zo Liau­dans­kio ga­le­ri­jo­je ati­da­ry­ta iš Kra­žių ki­lu­sio dai­li­nin­ko, il­ga­me­čio Šiau­lių uni­ver­si­te­to Me­nų fa­kul­te­to pie­ši­mo ka­ted­ros dės­ty­to­jo, do­cen­to Bo­na­ven­tū­ro Šal­čio ta­py­bos dar­bų pa­ro­da.

15 au­to­port­re­tų įam­žin­ta dai­li­nin­ko duk­ra, ak­to­rė Mo­ni­ka Šal­ty­tė, ad­vo­ka­tas Jo­nas Nek­ra­šius, ak­to­riai No­me­da Bė­čiū­tė, Pra­nas Piau­lo­kas, pa­ts Bo­na­ven­tū­ras Šal­tis, ki­ti ži­no­mi žmo­nės. Eks­po­nuo­ja­mi ir pen­ki pei­za­žai.

Pa­ro­dos ati­da­ry­me da­ly­va­vęs B. Šal­tis apie sa­ve ir sa­vo kū­ry­bą kal­bė­jo ne­daug, tvir­tin­da­mas, jog už kiek­vie­ną au­to­rių by­lo­ja jo dar­bai. Ge­riau­si ir tei­sin­giau­si dai­li­nin­ko tei­sė­jai esan­tys žiū­ro­vai.

Pla­čiau apie ži­no­mą dai­li­nin­ką pa­sa­ko­jo Kel­mės kul­tū­ros cent­ro pa­ro­dų ir tra­di­ci­nių ama­tų koor­di­na­to­rė Eu­ge­ni­ja Bui­vy­die­nė.

Į B. Šal­čio pa­ro­dos ati­da­ry­mą at­vy­ko gru­pė dai­li­nin­kų iš Šiau­lių, vai­kys­tės, jau­nys­tės lai­kų pa­žįs­ta­ma Va­le­ri­ja Ado­mai­tie­nė iš Jun­ki­lų. Pa­ro­da su­lau­kė di­de­lio su­si­do­mė­ji­mo.

Su Bo­na­ven­tū­ro Šal­čio dar­bais Kel­mės kul­tū­ros cent­ro Juo­zo Liau­dans­kio ga­le­ri­jo­je ga­li­ma su­si­pa­žin­ti iki lapk­ri­čio 24 die­nos.

„Kraš­to ži­nių“ inf.

Al­gir­do KAZ­LAUS­KO nuo­tr.

Pa­ro­dos ati­da­ry­me Kel­mė­je da­ly­va­vęs au­to­rius, iš Kra­žių ki­lęs ži­no­mas dai­li­nin­kas Bo­na­ven­tū­ras Šal­tis, tvir­ti­no, jog Že­mai­ti­ja jam ar­ti­ma ir my­li­ma.

Pa­ro­do­je – dai­li­nin­ko Bo­na­ven­tū­ro Šal­čio, jo duk­ros, ak­to­rės Mo­ni­kos Šal­ty­tės au­to­port­re­tai. Iš vi­so eks­po­nuo­ja­ma 15 au­to­port­re­tų ir pen­ki pei­za­žai.