Jungtinis Šiaulių ir Jelgavos jaunųjų atlikėjų orkestras pakvietė į teatralizuotą koncertą „Atbundanti gamta“

Loretos Narušienės nuotr.

 

Balandžio 26 d. Šiaulių kultūros centre Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazija kartu su Jelgavos vidurine muzikos mokykla (Latvija) ir Šiaulių menų mokyklos vaikų ir jaunimo teatro studija „Kompanija šauni“ surengė įspūdingą teatralizuotą edukacinį koncertą „Atbundanti gamta“ su dailės iliustracijomis.

Renginyje, kuriame programą žiūrėjo per 600 Šiaulių miesto pradinių klasių mokinių, teminę muzikinę programą atliko jungtinis Šiaulių ir Jelgavos moksleivių styginių instrumentų orkestras, vadovaujamas ir diriguojamas Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos smuiko mokytojos ekspertės Nijolės Prascevičienės, Šiaulių ir Jelgavos jaunieji solistai bei ansambliai.

Šis koncertas – baigiamoji Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos vykdyto tarptautinio Erasmus+KA227 programos kūrybinių strateginių partnerysčių projekto „Born to Create“ dalis. Koncerto metu žiūrovai ne tik klausėsi muzikinių kūrinių, bet ir galėjo grožėtis Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos mokinių piešiniais paukščių ir gyvūnų tematika (mokinius parengė gimnazijos dailės mokytojos Janina Budrienė, Aida Juškaitė, Justina Šaltė ir Loreta Narušienė). Mokiniams programą išsamiai ir nuotaikingai pristatė koncerto vedėja, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos fortepijono mokytoja ekspertė Raimonda Sližienė.

Koncerto programoje skambėjo Franco Šuberto „Lauko roželė“ (solistė Rasa Maižvilaitė), Davido Poperio „Polonezas“ (solistas Kristians Gorbatko), Algimanto Bražinsko „Gervė šoka“ (solistė Luknė Jonkutė), Max Glock‘o „Gegutės valsas“ (solistė Adrija Bieliūnaitė), Alano Bergmano „Geltonas paukštis“ (solistė Nerilė Tamošaitytė), Franco Šuberto „Bitė“ (solistė Alita Mikelsone), Anatolijaus Šenderovo „Zylės“ (solistė Agnė Marozaitė) ir „Pelėda“ (solistė Bernadeta Januškaitė), Eltono John‘o „Can you feel the love“ (kanklininkės Audronė ir Augustė Gegeckaitės), Aleksandro Nyzhniko „Istorija apie meškiną ir keistus paukštelius“ (akordeonininkų ansamblis), Giedriaus Kuprevičiaus „Kregždutės“ (solistė Aneta Vireikytė), Nikolajaus Rimskio-Korsakovo „Kamanės skrydis“ (solistas Jonas Zaleskis), Kamilio Sen-Sanso „Iškilmingas Liūto pasirodymas“ (solistė Elzė Marija Pauliukonytė), Edwar’o Huws‘o Jones‘o „Gyvatės“ ir Edmundo J. Siennickio „Varlė medyje“ (solistas Povilas Ušinskis). Atlikėjus parengė mokytojai Beata Smiltinikienė, Marija Kaubrienė, Daiva Vasauskienė, Ramūnas Jonaitis, Irina Titarenko, Sandra Bubindusa, Raimonda Sližienė, Regina Vaišnorienė, Marytė Markevičienė, Rita Daukantaitė, Aurimas Povilaitis, koncertmeisterės Anna Rudziša, Liudmila Filimonenko.

Prieš renginį ir jo metu puikią teatralizuotą nuotaiką kūrė Šiaulių menų mokyklos vaikų ir jaunimo teatro studijos „Kompanija šauni“ jaunieji aktoriai, vadovaujami Dalės ir Virginijaus Dargių.

Edukacinio teatralizuoto koncerto „Atbundanti gamta“ atlikėjus, jų vadovus ir žiūrovus pasveikino Šiaulių miesto meras Artūras Visockas, Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos direktorė dr. Regina Marozienė ir Erasmus+ programos projekto „Born to Create“ vadovė mokytoja Loreta Narušienė.

Jelgavos vidurinės muzikos mokyklos jaunieji atlikėjai ir jų pedagogai džiaugėsi turininga viešnage Šiauliuose ir puikia galimybe įsilieti į jungtinį orkestrą su Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos moksleiviais. Šio koncerto iniciatorė ir jo meno vadovė Nijolė Prascevičienė po koncerto sakė, jog sumanymas į vieną orkestrą sujungti lietuvių ir latvių moksleivius pasiteisino ir puikiai pavyko. Ji tikisi, jog prasidėjęs gražus bendradarbiavimas su Jelgavos vidurine muzikos mokykla plėtosis ir šis jungtinis styginių instrumentų orkestras pratęs savo veiklą.

Teatralizuotas koncertas „Atbundanti gamta“ buvo nufilmuotas ir jį netrukus bus galima pamatyti per Šiaulių televiziją ir Šiaulių Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos bei Erasmus+ projekto „Born to Create“ partnerių iš Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Italijos socialinius tinklus.