Joniškiečio karikatūra laimėjo trečią vietą

Joniškiečio karikatūra laimėjo trečią vietą

Joniškiečio karikatūra laimėjo trečią vietą

Joniškiečio dailininko Antano Bartašiūno karikatūra Lietuvos humoristinių piešinių ir karikatūrų konkurse „Žengia pulkas linksmai: 10 metų NATO“ laimėjo trečią vietą.

Antano Bartašiūno piešinys socialiniame tinklapyje surinko 46 balsus. Daugiau už jį balsų sulaukė tik Martyno Juchnevičiaus, užėmusio pirmą vietą, ir Gintaro Jociaus, pelniusio antrą vietą, darbai.

Joniškiečio karikatūroje nupieštas karys, užsidėjęs raudonąją musmirę primenančią kepurę ir musmirės taškeliais „papuošęs“ ne tik savo uniformą, bet ir veidą. Viršininkas jam sako: „Nuo to tavo kamufliažo talibai dar ir šiandien per miegus rėkia...“

Autorius pateikė ir daugiau darbų, kurie atsidūrė parodoje bei jos kataloge. Viename žaismingai pakilusios ore NATO karės su lūpdažiais rankose, kitame – karys, taip ilgai pasislėpęs žolėje, kad kurmis per jo kūną išsirausė kurmiarausį.

Taip pat akį traukia du pareigūnai, švenčiantys Lietuvos dešimtmetį NATO, apžioję fejerverkus ant torto. Linksmai šypsosi ir dar vienas karys, kurio šalmą su skyle šone pavasarį grįžę paukšteliai pasirinko vietoje inkilo.

Jau trečią kartą vykusį konkursą, skirtą Lietuvos kariuomenei ir NATO, organizavo Krašto apsaugos ministerija ir nacionalinė karikatūristų asociacija „Humor Sapiens“. Iš viso daugiau kaip 150 darbų jam atsiuntė 36 šalies autoriai.

120 darbų pateko į 38-ąją Lietuvos humoristinių piešinių ir karikatūrų parodą.

Antanas Bartašiūnas dirba Joniškio kultūros centro dailininku. Neseniai Joniškyje jis kartu su kolegomis iš Šiaulių ir Vilniaus surengė parodą „Šiaurės karikatūros“ .

„Šiaulių krašto“ inf.

Nuotrauka iš Antano BARTAŠIŪNO asmeninio archyvo

VIETA: Joniškiečio karikatūra užėmė trečią vietą.

Loretos RIPSKYTĖS nuotr.

DAILININKAS: Antanas Bartašiūnas dirba Joniškio kultūros centro dailininku.