Jonas Nekrašius pristatė parodą „Miesto muzika ir metų laikai“

Jono NEKRAŠIAUS nuotr.
Teisininko, kultūrologo, fotografo Jono Nekrašiaus mobiliografijos parodą „Miesto muzika ir metų laikai“ Pakruojo sinagogoje galima apžiūrėti iki balandžio 5 dienos.

Kovo 7 dieną Pakruojo sinagogoje teisininkas, kultūrologas, fotografas Jonas Nekrašius pristatė mobiliografijos parodą „Miesto muzika ir metų laikai“.

Renginyje skambėjo kompozitoriaus, meditacinės muzikos atlikėjo, multiinstrumentalisto Raimondo Rašpoliausko muzikinės improvizacijos.

Parodą „Miesto muzika ir metų laikai“ autoriaus vadina atminties dėlione, kurią papildo Antonijaus Vivaldi muzikos kūrinys „Metų laikai“: garso ir vaizdo sintezę galima pajausti ir išgirsti pasitelkus medijas.

„Fotoaparatas, išmanusis telefonas fiksuoja tai, ką tam tikru momentu mato akis, žvilgsnis, objektyvas. Keičiasi dekoracijos, scenos, ritmas, vaizdai. Miesto pulsas ir laikas keičia ne tik žmogaus, bet ir miesto veidą. Visa tai atsispindi jo ženkluose ir detalėse. Gyvenimas mieste. Akimirkos kasdienybėje. Kiekvienas mato tai, kas jam įdomu, prasminga, netikėta, ypatinga. Debesys danguje, atspindžiai vandenyje, languose, šešėliai ant grindinio, namų sienų. Visa tai mūsų pasaulis, kuris nebūtinai gali būti didelis, kartais mažame daikte glūdi mintis, užkoduota idėja, nuotaika. Svarbu išsaugoti atradimo pojūtį savo aplinkoje. Tai padeda atrasti miesto kodą, jo sielą“, – apie fotografijas sako parodos autorius.

Mobiliuoju telefonu J. Nekrašius fotografuoja įvairiu laiku: pavasarį, vasarą, rudenį, žiemą, rytą ir dieną, vakare ir naktį. Parodoje eksponuojamos nuotraukos – pastarųjų dvejų metų laikotarpio. Fotografijose liko užfiksuota šešėlių grafika, atspindžiai vandenyje, languose, architektūra.

Dalis fotografijų buvo skelbtos socialiniame tinkle „Facebook“, uždarose fotografų grupių paskyrose.

Parodą autorius skiria „mieliems tėveliams, kurie jau seniai išėjo į Anapilį ir kurie suteikė autoriui išskirtinę galimybę ateiti į šį pasaulį, jį pamatyti ir pažinti tokį, koks jis yra, atrasti jame tai, dėl ko verta gyventi ir džiaugtis kiekviena akimirka“.

Renginį organizavo Pakruojo Juozo Paukštelio viešoji biblioteka ir Pakruojo trečiojo amžiaus universitetas.

Mobiliografijos parodą „Miesto muzika ir metų laikai“ Pakruojo sinagogoje galima apžiūrėti iki balandžio 5 dienos.