Jo­niš­kio tau­to­dai­li­nin­kas – tarp ge­riau­sių­jų

Jo­niš­kio tau­to­dai­li­nin­kas – tarp ge­riau­sių­jų

Joniškio tautodailininkas – tarp geriausiųjų

Lietuvos tautodailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus Joniškio sekcijos narys tautodailininkas Viktoras Žilinskas pateko tarp pretendentų į nominaciją „Aukso vainikas“. Iš Joniškio krašto kilęs tautodailininkas jau daug metų gyvena Kaune, bet nepamiršta tėviškės, į kurią atveža savo darbų parodas.

Loreta RIPSKYTĖ

loretar@skrastas.lt

Pasiūlė Šiaulių tautodailininkai

Lietuvos nacionaliniame muziejuje vykusiose jau dešimtosiose respublikinės konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ laureatų paskelbimo ir vainikavimo iškilmėse tarp nominantų stojo ir Viktoras Žilinskas, kurį vaizduojamosios dailės srityje apdovanoti pristatė Tautodailininkų sąjungos Šiaulių skyrius.

Tautodailininkui Viktorui Žilinskui įteiktas Joniškio rajono savivaldybės mero padėkos raštas už tautodailės meno puoselėjimą ir populiarinimą bei Joniškio vardo garsinimą.

„Aukso vainiko“ nominacijas vaizdinės, taikomosios dailės ir kryždirbystės srityje pelnė skulptorius Kazimieras Martinaitis iš Garliavos (Kauno rajonas), tošinių dirbinių meistrai Vytautas ir Raimonda Ramanauskai iš Mažeikių ir kryždirbys Antanas Vaškys iš Plokštinės kaimo (Plungės rajonas).

Atidaryta paroda

Tą pačią dieną Vilniuje Lietuvos tautodailininkų sąjungos galerijoje buvo atidaryta personalinė Viktoro Žilinsko paroda „Šventieji ir deivės“, organizuota Tautodailininkų sąjungos Šiaulių skyriaus Joniškio sekcijos vadovės Anicetos Krajinienes iniciatyva. Netrukus ten pat bus eksponuojami ir kito kraštiečio Vido Sakalausko kūrybos darbai iš ragų.

Parodos atidaryme dalyvavo Vilniuje gyvenantys kraštiečiai, Joniškio garbės pilietės Sofija Jonaitytė ir Giedrė Lastauskienė. Abi jos sveikino susirinkusius ir dėkojo Lietuvos tautodailininkų sąjungos pirmininkui Jonui Rudzinskui už dėmesį Joniškio rajono tautodailininkams.

Konkursinių parodų „Aukso vainikas" ciklas buvo pradėtas 2005 metais. Jo tikslas – išsaugoti vertingiausius tradicinės lietuvių liaudies dailės bruožus šiandienos kultūroje, paskatinti visų dailės šakų kūrėjus dažniau ieškoti įkvėpimo senosiose tradicijose, drąsiai, savaip jas interpretuoti ir kurti.

Kultūros ir viešųjų ryšių nuotr.

ĮVERTINIMAS: tautodailininkas Viktoras Žilinskas pateko tarp liaudies meno parodos „Aukso vainikas“ nominantų, Vilniuje atidaryta jo tapybos darbų paroda.