Jaunosios floristės skynė prizus tarptautiniame konkurse

Jaunosios floristės skynė prizus tarptautiniame konkurse

Jaunosios floristės skynė prizus tarptautiniame konkurse

Latvijos žemės ūkio universitete vykusiame tarptautiniame floristų konkurse „Rudens žiedai. Barokas“ Joniškio žemės ūkio mokyklos jaunosios floristės užėmė antrą ir trečią vietas.

Loreta RIPSKYTĖ

loretar@skrastas.lt

Rezultatas pranoko lūkesčius

Latvijos floristų asociacijos organizuotame konkurse dalyvavo Joniškio žemės ūkio mokyklos mokytojos Rima Skirvainienė ir Liudmila Michailova su dekoratyvinio apželdinimo verslo darbuotojo specialybę studijuojančiomis Viktorija Visockaite ir Sigita Gedminaite.

Merginos atliko po dvi konkursines užduotis tema „Rudens vakarėlis“ („Autumn party“): rišo puokštę iš duotų augalų bei komponavo rudenines kompozicijas.

V. Visockaitė pelnė antrą, o S. Gedminaitė – trečią vietą.

Pasak pedagogės R. Skirvainienės, mokinės konkursui ruošėsi su užsidegimu, ir rezultatas pranoko lūkesčius.

36 konkurso dalyvių, kurie suvažiavo iš Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos, floristiniai darbai buvo skirti 275 metų Jelgavos pilies ir 150 metų Latvijos žemės ūkio universiteto jubiliejams.

Vasarą dalyvavo kitame konkurse Latvijoje

Joniškio žemės ūkio mokyklos atstovės per keletą mėnesių pasirodė jau antrame floristiniame konkurse Latvijoje. Vasarą mokytojos su mokinėmis Arnelija Valuntonyte, Monika Katinaite ir Diana Girdžiūte kūrė floristinį kilimą, skirtą Ventspilio uosto jubiliejui.

Joniškietėms buvo skirta trylikta vieta už originalumo ir kruopštumo reikalavusį darbą iš žirnio  ūselių. Iš viso konkurse buvo 40 dalyvių.

Mokytoja R. Skirvainienė sako, kad ir trylikta vieta iš keturiasdešimt galimų – aukštas pasiekimas tokio lygio konkurse, kuriame gretimą dvyliktą vietą užėmė profesionalus floristas.

Žemės ūkio mokyklos archyvo nuotr.

PROCESAS: Joniškio žemės ūkio mokyklos mokinės Viktorija Visockaitė ir Sigita Gedminaitė riša konkursines puokštes iš duotų augalų.