Jaunoji poetė pristatė knygą

Jaunoji poetė pristatė knygą

Jaunoji poetė pristatė knygą

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Šaltinėlio“ filiale pirmadienį buvo pristatyta Salduvės progimnazijos antrokės Paulinos Bosaitės knyga „Mano sielos šokio eilės“.

Jaunoji poetė eiles kurti pradėjo šešerių, tačiau pirmuosius eilėraščius užrašė pradėjusi lankyti mokyklą. „Man nuolat kyla visokiausių minčių, užsirašau jas, taip ir gimsta eilėraštukai“, – sakė Paulina.

Mergaitė rašo apie metų laikus, šventes, Lietuvą, mokyklą. Nemažai eilėraščių paskyrusi tėveliams, seneliams, mokytojai.

Jaunoji poetė mėgsta šokti, lanko šokių kolektyvą „Flamingas“. Knygos pristatymą taip pat pradėjo šokiu.

Knygelės pristatymas neatsitiktinai surengtas „Šaltinėlio“ bibliotekoje. Vos išmokusi skaityti, Paulina tapo nuolatine šios bibliotekos lankytoja, o perskaitytų knygų skaičiumi pralenkė ne tik bendraamžius, bet ir vyresnius vaikus.

Paulina pavėlavo vos keliais mėnesiais, kad būtų tapusi jauniausia kūrėja šalyje, išleidusia savo knygą. Šiaulietę aplenkė Indrė Musteikytė iš Anykščių rajono, kuri 2012 metais būdama aštuonerių metų ir trijų mėnesių išleido savo pasakų knygą. Tačiau P. Bosaitę drąsiai galima vadinti jauniausia Šiaulių poete.

„Šiaulių krašto“ inf.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

KŪRĖJA: Jauniausia Šiaulių poetė Salduvės progimnazijos antrokė Paulina Bosaitė pristatė savo eilėraščių knygą „Mano sielos šokio eilės“.