Jaunatviškas miuziklas Jūsų mieste!

Jaunatviškas miuziklas Jūsų mieste!

Jaunatviškas miuziklas Jūsų mieste!

Ilgus metus Lietuvos teatrinio meno gerbėjus pasitikdavo vienas kitas tradicinis, pagal nusistovėjusias taisykles ir normas pastatytas miuziklas. Tikslumas, aiškumas, nepriekaištingas pasiruošimas dar niekam nepakenkė, tačiau 2014 m. susibūręs „Jaunimo miuziklo teatras“ išsikėlė aiškią ir inovatyvią viziją: laužyti standartus, atsiduoti kūrybinės minties laisvumui ir savęs nevaržyti, sukurti erdvę jaunų ir talentingų menininkų idėjoms realizuotis. Savo kūrybą (du miuziklus jaunimui ir šeimai) lapkričio 12 d. Jaunimo miuziklo teatras pristatys Šiaulių dramos teatre.

Miuziklas „Išeik į kiemą“ – tai vaizdas scenoje, pritraukiantis tiek mažo, tiek suaugusio dėmesį. Ne tik vaikai, bet ir suaugę, pamiršę rodyti gerą pavyzdį, kartais nusižengia motinos gamtos dėsniams ir žaloja jos sveikatą šiukšlėmis. Miuziklu siekiama atkreipti jaunųjų žiūrovų dėmesį į opias gamtos užterštumo problemas, gyvuojančias jų pačių bendrame kieme, kuriame kiekvienas mėgsta žaisti, išdykauti, dalintis paslaptimis ir slėptis nuo nenorimo pietų miego.

„Išeik į kiemą“ pasakoja, kaip vieną dieną palytės Zitos bei jos draugų kieme pradeda siausti šiukšlių uraganas ir žaidimai praranda smagumą. Vaikai ne puola aiškintis, kas dėl to kaltas, o suvieniję jėgas pasiryžta gelbėti savo kiemą, tiksliau, savo mažą pasaulį, nuo viską naikinančios šiukšlių audros. Šis kūrinys kviečia suprasti, kad tai, kas vyksta dabar visada turi pasekmių ateityje (tiek teigiamų, tiek neigiamų).

Miuziklo kūrybinė komanda, siekdama kalbėti su jaunaisiais žiūrovams jiems suprantama kalba, kūrinyje sujungė miuziklo žanrą ir šiuolaikinę gatvės kultūrą. Miuziklas skirtas 4–9 metų jauniesiems žiūrovams ir juos lydintiems šeimos nariams.

Kitokias, tačiau ne mažiau esmines ir svarbias vertybes atspindi eksperimentinis miuziklas „EX‘IT. EX‘IT‘e aktoriai kalba apie visiems taip gerai pažįstamus jausmus – meilę, nusivylimą, džiaugsmą, atgailą – kitokia kalba. Čia nelieka miuziklams būdingo libreto – žodžius pakeičia aktorių balsinės išraiškos, šokis bei muzikantų kuriamos melodijos. Žiūrovai skatinami užeiti už žodžių sąlygojamų apribojimų, aktorių elgesyje ir potyriuose atrasti save, ir susikurti savo, kaip pagrindinio miuziklo herojaus, išgyvenimų istoriją.

Miuziklas EX‘IT – tai kelionė laiku, kurioje išvysime gyvenimo koliažą, apimantį vaikystę, paauglystę, pirmąją meilę, jaunavedžių ir naujakurių pastangas kasdienybei suteikti žavumo ir pabėgti nuo rutinos, mirtį, kurios akivaizdoje bet kokios kaukės, užimamos pareigos ar kasdieniniai rūpesčiai tampa beprasmiai, bei atgailą, atsiprašymą, kuriam ryžtis teko tikrai beveik kiekvienam.

Miuziklo kūrėjai siunčia žinią apie tai, kad dažnas nūdienos visuomenės narys skubėdamas bei nepaisydamas nieko – aplinkybių, aplink esančių žmonių, savo išmoktų ar neišmoktų pamokų, taip gali niekuomet ir neatrasti atsakymo į ieškomą gyvenimo prasmės klausimą. Po abiejų miuziklų visi kviečiami į diskusijas su aktoriais bei kūrybine komanda, kurios metu galėsite pamatyti teatro užkulisius ir užduoti visus kirbančius klausimus. Ar žinojote, kuo dramos aktorius skiriasi nuo miuziklo atlikėjo? Kaip miuziklo atlikėjas vienu metu geba šokti, dainuoti ir įkūnyti tam tikrą personažą? Į šiuos ir daugiau klausimų atsakys patys aktoriai!

Grupėms taikomos 20% bilietų nuolaidos.

EX‘IT‘e aktoriai kalba apie visiems taip gerai pažįstamus jausmus – meilę, nusivylimą, džiaugsmą, atgailą – kitokia kalba.