Išeiti į gatves kviečia Gatvės muzikos diena

Išeiti į gatves kviečia Gatvės muzikos diena

Išeiti į gatves kviečia Gatvės muzikos diena

Gegužės 17-ąją, šeštadienį, šalies miestuose jau aštuntą kartą skambės Gatvės muzikos diena.

Dainomis, būgno ir gitaros skambesiu trečiadienį šiauliečius registruotis į Gatvės muzikos dieną kvietė muzikantai Rasa ir Kęstutis Stoškai, Gintas Gascevičius, grupė „Kitava“, knygynas „Sielai“ ir projektas „Šiauliai gyvai“, folklorinių šokių projektas „Patrepsynė“.

Organizatoriai Vilniaus gatvės bulvare planuoja įrengti keturias muzikos „salas“ su įgarsinimu: prie P. Višinskio paminklo,  Šiaulių turizmo informacijos centro,  Vilniaus ir Dvaro gatvių sankryžos ir prie Kaštonų alėjos. Muzikantai ir dainininkai, kuriems nereikalingas įgarsinimas, galės įsikurti bet kurioje bulvaro vietoje.

„Blogas oras gali sugadinti bet kokį renginį, tik ne Gatvės muzikos dieną“, – juokavo G. Gascevičius.

Rasa ir Kęstutis Stoškai vaikus paragino išsitempti į renginį muzikuojančius tėvus, o tiems, kurie negroja ir nedainuoja, mesti visus darbus ir ateiti pasiklausyti muzikos.

„Čia galima groti viską, ką tik norite, o ne tai, ką liepia ar nori kiti“, – sakė K. Stoškus.

Organizatoriai apgailestavo, kad šiauliečiai kol kas labai pasyvūs. Vilniuje į  Gatvės muzikos dienai šią savaitę jau buvo užsiregistravę per 100 muzikantų, o Šiauliuose – vos 10. Tikimasi sulaukti ir apie 30 savanorių, kurie padėtų palaikyti tvarką per renginį.

„Labai džiugu, kad iš tokios beprotiškos idėjos, gimusios Andriaus Mamontovo galvoje prieš septynerius metus, išaugo toks rimtas ir geras renginys, kuris jau pradėjo sklisti ir į kitas šalis“, – džiaugėsi G. Gascevičius.

„Šiaulių krašto“ inf.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

MUZIKA: Šiauliai jau ne pirmus metus prisijungia prie Gatvės muzikos dienos.