Iš šiukšlynų prikeltos fotografijos

Iš šiukšlynų prikeltos fotografijos

Iš šiukšlynų prikeltos fotografijos

Fotomenininkas Algirdas Musneckis penktadienį Dailės galerijoje ne tik pristatė fotografijų parodą „Pamiršti ir išmesti negatyvai“, bet ir mediniu kūju daužė fotoaparatus “muilines“.

Natalija KONDROTIENĖ

natalija@skrastas.lt

Penktadienio vakarą nuo mediniu kūju daužomų fotoaparatų garso poškėjo visa Dailės galerija. Fotomenininkas A. Musneckis pristatydamas fotografijų parodą „Pamiršti ir išmesti negatyvai“ vykdė akciją — naikino “muilines“, kurios fotografiją sumenkino, nuleido ant žemiausio laiptelio, o iš fotoateljė atėmė darbą.

Fotomenininkas sumanė Pabalių turguje Šiauliuose nusipirkti iš užsienio parvežtų fotoaparatų „muilinių“, kuriuose likusios juostelės. Išryškinęs A. Musneckis atrado kiekviename fotoaparate užfiksuotas žmonių gyvenimo akimirkas.

Prisipažino, kad nuotraukų ryškinimas ir rengimas parodai prilygo žiūrėjimui pro rakto skylutę į kitų gyvenimus. Tiki, kad fotografijose užfiksuoti gali būti ir lietuviai, kurių itin daug užsienyje.

„Muilinės į kiekvieno namus atnešė fotografiją. Prieš 100 metų žmonės ėjo fotografuotis tik išskirtinais atvejais, o dabar fotoaparatai yra vienkartiniai, kaip vienkartinės lėkštės, šakutės ar stiklinės. Nufotografavai ir meti į šiukšlyną“, — kalbėjo parodos autorius.

Parodoje eksponuojamos fotografijos, kuriose nežinomi autoriai fiksavo vakarėlių, šeimos gyvenimo, pasilinksminimų akimirkas, draugų ar vaikų portretus. Fotomenininko A. Musneckio surengta paroda vyks iki liepos 18 dienos.

AKCIJA: Fotomenininkas Algirdas Musneckis surengė akciją, per kurią naikino fotoaparatus „muilines“, įrodydamas, kad vartojimo manija pasiekė ir fotografiją — fotoaparatai tapo vienkartiniais, o fotografijos metamos į šiukšlynus.

 

 

FOTOMENININKAS: Algirdas Musneckis parodoje pristatė ir savo vienetinį albumą, kuriame — Šiaulių panoraminės nuotraukos.

 

Jono TAMULIO nuotr.

Jono TAMULIO nuotr.