Inžinieriaus grafikos darbų paroda

Inžinieriaus grafikos darbų paroda

Inžinieriaus grafikos darbų paroda

Joniškio kultūros centre atidaryta iš Klaipėdos kilusio inžinieriaus Amalijaus Narbuto grafikos darbų paroda. Autorius yra surengęs daugiau kaip 10 autorinių parodų, jo paveikslai eksponuoti įvairiose užsienio šalyse.

Loreta RIPSKYTĖ

loretar@skrastas.lt

Parodų salėje eksponuojamos kelios dešimtys Amalijaus Narbuto įvairių stilių grafikos paveikslų. Tai – subtilūs, neperkrauti linoraižiniai, kuriuose dominuoja linija, tonas, faktūra. Paveiksluose atpažįstami gamtos, kaimo motyvai.

Kita dalis darbų – tapybinė grafika, atlikta pasitelkiant šiuolaikinę techniką – kompiuterį.

„Amalijus – techninės specialybės atstovas į meno pasaulį pasuko nuo 1953 metų. Dabar jis pasiekęs meninę brandą,“ – apie dailininko kūrybą sakė parodos atidaryme dalyvavusi menotyrininkė Michalina Adomavičienė.

Amalijus Narbutas gimė Klaipėdoje. Inžinieriaus išsilavinimą jis įgijo Kauno politechnikos institute, dirbo minėto instituto Šaulių vakariniame fakultete, gamyklose, leidybos srityje. Yra parengęs keletą knygų, rašo pamfletus, humoreskas. Leido humoro ir satyros žurnalą „Titnagas“.

Meno pažinimą Amalijus Narbutas studijavo savarankiškai.

Autorius yra surengęs daugiau kaip 10 personalinių parodų. Taip pat nuolat dalyvauja grupinėse šalies dailininkų parodose Lietuvoje bei užsienyje. Jo darbus matė Belgijos, Prancūzijos, Italijos, Turkijos, Slovėnijos, Kanados, Brazilijos, Meksikos meno gerbėjai.

Autorės nuotr.

SUSITIKIMAS: Parodos autorius Amalijus Narbutas (dešinėje) parodos atidaryme susitiko su senu pažįstamu mediku Martynu Pociumi.

APŽIŪRĖJIMAS: Amalijaus Narbuto darbus apžiūri Joniškio Algimanto Raudonikio meno mokyklos mokiniai.

GRAFIKA: Klaipėdiečio grafiko darbuose – gamtos, kaimo vaizdai.