Į Trijų karalių eiseną įsijungs Kupranugaris

Rolando PARAFINAVIČIAUS nuotr.
Sausio 6 dieną Šiauliuose keliaus teatralizuota Trijų karalių eisena.

Sausio 6 dieną 13 valandą pagrindinėmis Šiaulių gatvėmis keliaus teatralizuota Trijų karalių eisena. Beveik 3 metrus siekiančias Kasparo, Merkelio ir Baltazaro kaukes lydės Avelės, Asiliukas, Jautukas, o prie jų prisijungs naujas personažas – 2,5 metro ilgio ir 2 metrų aukščio Kupranugaris. Priekyje kelią rodys Aušrinė Žvaigždė.

Visus šiuos personažus kūrė Šiaulių kultūros centro dailininkė Reda Uogintienė.

Teatralizuota eisena pajudės nuo Šiaulių kultūros centro ir keliaus Kaštonų alėjos link. Kelionė tęsis Vilniaus gatvės pėsčiųjų bulvaru, Tilžės gatve ir sustos skvere prie Šiaulių miesto savivaldybės. Čia Trys karaliai apdovanos ir pagerbs kūdikėlį Jėzų Kristų. Šventės proga visus sveikins Šv. apaštalų Petro ir Pauliaus katedros klebonas Egidijus Venckus.

Trijų karalių – Kasparo, Merkelio ir Baltazaro – kelionė simbolizuoja biblinį pasakojimą apie išminčius, kurie, lydimi žvaigždės, į Betliejų naujagimiui kūdikėliui Jėzui Kristui nešė dovanas – auksą, smilkalus ir mirą. Auksas simbolizuoja karalystę ir karališkąjį statusą, smilkalai reiškia dieviškąją Jėzaus prigimtį, o mira – jo žmogiškumą.

Organizatoriai primena, kad eisenos metu trumpam bus ribojamas eismas nuo Vilniaus gatvės bulvaro Tilžės gatve iki skvero prie Šiaulių miesto savivaldybės.

Pasibaigus gražiausioms metų šventėms, AB „Šiaulių energija“ kviečia į eglučių surinkimo akciją, kuri vyks sausio 6 ir 7 dienomis. Bendrovė ragina nepalikti eglučių kiemuose ar prie laiptinių, o atnešti jas į eglučių surinkimo vietas.