Į pirmąjį šių metų renginį subūrė „Kiemai“

Ąžuolo ZAVALIAUSKO nuotr.
Algirdo Juliaus Greimo g. 92/92A kieme Šiauliuose diskutavo jaunimo literatūros rašytojai Agnesa Kenešytė-Gricė ir Viktoras Jasaitis, rašytojus kalbino aktorė Monika Šaltytė.

Rugpjūčio 25-osios vakarą atgijo Algirdo Juliaus Greimo g. 92/92A kiemas Šiauliuose – čia prasidėjo Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos organizuojamas renginių ciklas „Kiemai“.

Pirmajame susitikime apie šiandieninių paauglių aktualijas ir jų vaizdavimą literatūroje diskutavo jaunimo literatūros rašytojai Agnesa Kenešytė-Gricė ir Viktoras Jasaitis. Rašytojus kalbino Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Monika Šaltytė.

A. Kenešytė-Gricė pristatė savo debiutinį kūrinį „Sulaukti aušros“, o V. Jasaitis – knygą „Priklausomas. Be galimybės mesti“.

Renginyje koncertavo jaunimo grupė „Medetkos“, veiklas edukacijų ir žaidimų palapinėse parengė bibliotekos edukatorės ir Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras.

Kitas „Kiemų“ susitikimas vyks rugsėjo 7 dieną Gegužių g. 77 daugiabučio namo kieme. Apie muziką ne tik kalbės, bet ir dainuos operos solistas Liudas Mikalauskas. Solistą kalbins aktorius Ramūnas Šimukauskas.

Renginių ciklą „Kiemai“ Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešoji biblioteka organizuoja penktą sezoną.