Į Dirvonėnus sukvietė XXI amatų šventė

Organizatorių nuotr.
Tradicinė šventė Dirvonėnuose sukvietė amatininkus.
Dirvonėnuose (Šiaulių r.) 21-ą kartą vyko tradicinė Amatų šventė. Skambant rago muzikai, senovės baltų rūbais apsirengę aktyviausi Dirvonėnų krašto žmonės Birutė Sutkienė ir Petras Brikas atlydėjo amatininkų, šventės dalyvių eiseną prie aukuro, kur, aukojant druską ir grūdus prašyta dievų pagalbos šiam kraštui ir jo žmonėms, dalintasi duona.

Tradicinėje Amatų šventėje dalyvavo gausus būrys amatininkų ir liaudies meistrų: puodžius Vydmantas Vertelis, tautodailininkė Regina Gapšienė, tautodailininkė Irena Dinapienė, bitininkas Vaclovas Paliulis, vantų rišėjas ir krepšių pynėjas Romualdas Abakas, tautodailininkė Regina Karklienė, kilimų audėja Joana Petronienė, papuošalų kūrėja Kristina Česnauskienė, amatininkė Alina Milašienė, puodžius Algimantas Tamašauskas, pynėja Marytė Janulienė, kryždirbys Rimantas Paunksnis, taip pat rajono Socialinių paslaugų centras, veikė asociacijos „Dirvonėnų pasaga“ foto kiemelis.

Edukacinius užsiėmimus vedė Šiaulių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Paežerių ir Raudėnų bibliotekininkės Siga Paplauskienė ir Danutė Slavinskienė, Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Micaičių filialo vaikų ir jaunimo saviraiškos būrelio vadovė Irena Kaselienė, o medžiotojų kiemelyje įsikūrė ir trofėjus eksponavo Ilgšilio medžiotojų būrelio medžiotojai, vadovaujami Zigmo Žebelio.

Tradiciškai šventėje puikiai pasirodė gražus jaunimas ir vadovės iš tradicinės, puikiai visiems pažįstamos etnokultūrinės vasaros stovyklos Paežerių dvare. Tradicinę šventę pasveikino atvykę svečiai, o jų kalbas papildė šauni kapela iš Sauginių, vadovaujama Reginos Krištanavičienės ir Kristinos Lučinskaitės. Padėkota šventės rėmėjams.

Poeto Vytauto Mačernio eilių, minint jo atminimo metus, kvietė paklausyti dvi šaunios skaitovės Roma ir Danutė.

Šventėje geras emocijas dovanojo Raudėnų liaudiškos muzikos kapela „Jaunimėlis“, vadovaujama Algio Aušbikavičiaus. Ši smagi kapela, kaip ir Amatų šventė, gyvuoja jau dvidešimt vienerius metus.

Žiūrovus cirko programa pradžiugino Kuršėnų cirko studijos vadovė Nina Kundrotienė, o lietuvių liaudies dainų, populiariosios, klasikinės muzikos kvietė pasiklausyti šaunus Deimantės ir Kotrynos, vadovaujamų Loretos Aušbikavičienės, dueto. O šventę vainikavo pop grupės 16 Hz ir atlikėjo Tonio koncertai bei Linksmavakaris su DJ Andriumi Milieška.