Grafikos paroda – instaliacija „Jungtys“

Grafikos paroda – instaliacija „Jungtys“

Grafikos paroda – instaliacija „Jungtys“

Šiaulių dailės galerijoje veikia iš Šiaulių kilusios menininkės Živilės Minkutės personalinė paroda „Jungtys“. Ž. Minkutė studijuoja Vilniaus dailės akademijos magistrantūroje grafiką.

„Paroda rami. Joje kalbu apie gyvenimo jungtis, apie tai, kaip susijungiame vieni su kitais įvairiais ryšiais“, – sakė dvidešimt ketverių metų jau trečios personalinės parodos autorė.

Pagrindinis parodos akcentas, pasak autorės, – portretas, kuris „išeina“ į erdvę, sujungia visus kitus grafikos technika – monotipija – sukurtus darbus.

„Labai smagu sugrįžti į savo gimtą miestą su autorine paroda. Savo miestas parodai suteikia papildomos atsakomybės“, – sakė Ž. Minkutė.

Autorės nuomone, ši paroda skirta įvairaus amžiaus žiūrovui. „Jeigu ji netradiciškai eksponuota, tai dar nereiškia, kad būtinai turi būti nesuprantama vyresnio amžiaus žmonėms. Šiauliams gal trūksta kitokio požiūrio, kitokios instaliacijos, kitokio pateikimo, kad tas pats darbas nuskambėtų naujai“, – pabrėžė autorė.

„Šiaulių krašto“ inf.

Giedriaus BARANAUSKO nuotr.

JUNGTYS: Parodos autorė Živilė Minkutė savo parodoje kalba apie gyvenimo jungtis, apie tai, kaip žmonės susijungia vieni su kitais įvairiais ryšiais.