Gintautas Gascevičius pristato naują meninį projektą

Sauliaus Jankausko nuotr.
Gintautas Gascevičius-Ginc, performeris, būgnų ir perkusijos meistras, kompozitorius, penktadienį pristatys meninį projektą „Faustas“.
Penktadienį Šiaulių kultūros centro Didžiojoje koncertų salėje vyks Gintauto Gascevičiaus albumo „Faustas“ pristatymas – muzikantas su režisiere Lina Jankauskaite-Peleckiene paruošė performatyvų spektaklį tokiu pat pavadinimu, kaip ir albumas.

Nuo pat pradžių G. Gascevičius žinojo, kad albumas ir jo pristatymas turėtų būti lygiaverčiai, todėl nuo pirmųjų etapų buvo mąstoma ir apie vizualinę liniją.

„Kai buvo išleistas albumas „Varava“, su L. Jankauskaite-Peleckiene buvome pastatę performansinį spektaklį, su kuriuo buvo apvažiuota visa Lietuva. Tada atradome tokį įdomų, originalų formatą ir patiems po tų pasirodymų buvo aišku, kad palietėme kažką gilaus. Kuriant naują projektą, jau kūrybiniame etape akcentą teikti norėjosi ir pasirodymui. Todėl muzikinė šio projekto linija absoliučiai susijusi su pačiu reginiu, jo dramaturgija“, – sako G. Gascevičius.

Projekto idėja gimė prieš pusantrų metų, ją įkvėpė Johano Volfgango Gėtės „Faustas“.

Spektaklyje „Faustas“ analizuojamos šiandieninės civilizacijos problemos, siekiama parodyti kiekvieno individo unikalumą, menkumą ir didybę, beribį potencialą, kalbama apie „virš-idėjinį“ lygmenį, kuriame įvairių konfesijų, rasių, socialinių sluoksnių atstovai yra lygiaverčiai partneriai vidinės ir išorinės visatos akivaizdoje.

„Šių dienų moderniame, interaktyviame, kaip niekad pažeidžiamame pasaulyje labai svarbi kiekvieno individo asmeninė atsakomybė už savo jausmus, santykius su kitais, nešamas ir skleidžiamas idėjas ir, žinoma, veiksmus. „Vidinė tiesa“ reikalinga tam, kad pasaulis ne tik išliktų, bet ir klestėtų, o tokiam tikslui pasiekti prireiks ir naujų vidinio, dvasinio „pasaulio žemėlapių“ su atnaujintu pažinimo potencialuׅ“, – sako L. Jankauskaitė-Peleckienė.

Prie albumo įgyvendinimo prisidėjo ir Šiaulių kultūros centro jaunimo choras „Atžalynas“ (meno vad. M. Žalalis) bei gitaristas Artūras Liolys-Fišeris.

Gintautas Gascevičius-Ginc – performeris, būgnų ir perkusijos meistras, kompozitorius, daugelio muzikinių projektų dalyvis ir originalus muzikinių performansų kūrėjas bei atlikėjas, Šiaulių kultūros centre dirbantis perkusijos studijos meno vadovu.

Šiaulietis menininkas yra išleidęs tris solinius albumus, o šį penktadienį Šiaulių kultūros centre pristatys ketvirtąjį.

Į premjerą Šiauliuose bus įleidžiami žiūrovai su kvietimais, kuriuos nuo gegužės 26 d. bus galima pasiimti Šiaulių kultūros centre. Kvietimų skaičius ribotas. Renginio metu privaloma laikytis visų Vyriausybės nustatytų saugumo rekomendacijų.

Menininkai planuoja, kad, atlaisvėjus karantino apribojimams, spektaklis ir albumo pristatymas apkeliaus visą Lietuvą.

Susijusios naujienos