Gatvės šokėjai susitiko Ispanijoje

Gatvės šokėjai susitiko Ispanijoje

Gatvės šokėjai susitiko Ispanijoje

Lietuvos komanda, kurią sudarė Kuršėnų miesto šiuolaikinių šokių grupės JAMP merginos ir breiko šokėjų rinktinė iš Vilniaus bei Kuršėnų, dešimt jaunų žmonių kartu su dviem vadovėmis dalyvavo jaunimo mainų renginyje „Via Urbana“ Ispanijoje, Silla mieste.

Šis projektas subūrė jaunuolius iš Jungtinės Karalystės, Turkijos, Maltos, Ispanijos ir Lietuvos, kuriuos vienija gatvės kultūra – šokis, repas, grafičiai.

Prieš vykdama į Ispaniją, Lietuvos komanda buvo įsipareigojusi sukurti bendrą šokį – flashmobą. Šio šokio muzikinis takelis padarytas iš visų projekte dalyvaujančių šalių jaunimo pasiūlytų dainų. Patį pirmąjį susitikimo vakarą flashmobą išmoko visi projekto dalyviai.

Lietuvos šokėjai parengė parodomąją programą, ją kartu su Maltos šokėjais rodė Silla jaunimo centro organizuotame festivalyje.

Dalyviai aplankė keletą Silla miesto mokyklų, kuriose demonstravo savo gatvės menų sugebėjimus ir kartu kvietė atvykti į festivalį.

Be to, „Via Urbana“ dalyviai lankėsi anglų kalbos pamokose ir savo pavyzdžiu ragino ispanų jaunimą mokytis užsienio kalbų, nes tai atveria daugybę galimybių keliauti, dalytis patyrimu, pažinti ir aktyviai dalyvauti įvairiuose tarptautiniuose renginiuose.

Gintarė PUČINSKIENĖ, Aneta SALIAMONAVIČĖ

Gintarės PUČINSKIENĖS nuotr.

SUSITIKIMAS: Keleto valstybių jaunimas susitiko Ispanijoje, Silla mieste.