Galerija šventė 28-ąjį gimtadienį

Dariaus ANČEREVIČIAUS nuotr.
Dviguba šventė: 28-ąjį gimtadienį švenčiančios Šiaulių „Laiptų galerijos“ direktorė Janina Ališauskienė ir Martynas Gaubas, kuriam sukako keturiasdešimt.
Šiaulių „Laiptų galerija“ 28-ojo gimtadienio šventėje pristatė Martyno Gaubo meninius objektus, leidinį „2013–2020 m. parodos“ ir kamerinės muzikos koncertą. Galerijos salėse lankytojai galėjo apžiūrėti dvi parodas: tapybos kūrinius iš J. ir E. Rimšelių kolekcijos bei A. Krištopaičio autoportretus.
„Laiptų galerijos“ gimtadienis – pirmasis susitikimas su lankytojais po karantino. Galerijoje buvo rengiamos naujos parodos, bet į atidarymus žiūrovai nekviesti.

Gimtadienio šventės pradžią trečiadienio vakare paskelbė 28 varpo dūžiai.

Per „Laiptų galerijos“ šventę pasveikintas ir kitas sukaktuvininkas – keturiasdešimtmetį švenčiantis dailininkas, skulptorius Martynas Gaubas. Dabar Birštone gyvenantis M. Gaubas galerijoje dirbo 8 metus.

Originalią muzikinę dovaną galerijai įteikė Albertas Martinaitis: kankles jis išdrožė ir bulvare stovėjusių arkų medienos. Bulvaro arkų kanklėmis gros „Salduvės“ ansamblio muzikantai.

Šventės organizatoriams dėl apribojimų teko iš anksto suskaičiuoti norinčiuosius dalyvauti gimtadienyje: visos vietos buvo užpildytos.

Pristatytas trečias Šiaulių „Laiptų galerijos“ renginių leidinys „2013–2020 m. parodos“ parodo, kokią aktyvią parodinę veiklą vykdo galerija.

Uoga ant galerijos gimtadienio torto – „Europos muzikos virtuozų“ kamerinės muzikos koncertas su Dalia Dėdinskaite (smuikas), Gleb Pyšniak (violončelė), Tadu Motiečiumi (akordeonas).

Birželio 23 dieną galerija kvies pasitikti trumpiausią vasaros naktį su poezija ir muzika: Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Dainius Svobonas skaitys A. Nykos-Niliūno eiles, muzikuos Kauno fortepijoninis trio: Lina Krėpštaitė (fortepijonas), Indrė Andruškevičiūtė (smuikas), Asta Krištaponienė (violončelė).

Birželio mėnesio renginius užbaigs vakaras su aktoriumi, režisieriumi Valentinu Masalskiu.

Per Mindaugo karūnavimo dieną „Laiptų galerija“ kvies į Šarūno Saukos parodos atidarymą, o rugpjūtį vyks tradicinis festivalis „Šiaulių Monmartro Respublika“. Festivalio metu bus atidaryta ukrainiečio dailininko Matvejaus Vaisbergo paroda. Talkinant Užsienio reikalų ministerijai, kūriniai jau yra pasiekę Šiaulius.